Notícies

En Veu Alta: Comunica't!

Taller de comunicació oral, a càrrec de Mireia Chalamanch. Dimecres, 19, 26 de novembre i 3 de desembre de les 16 a les 20 h al Plató del CERC.

 Avui en dia tenim a l’abast molta informació teòrica sobre com parlar millor amb públic. No obstant això, els professionals de l’àmbit coincideixen en dir que practicar, fent més conscients tots els elements que intervenen en la comunicació, és clau per millorar i fer front a les situacions comunicatives que ens són complexes.

En aquest taller pràctic es proposa desenvolupar les habilitats comunicatives posant en joc totes les eines que intervenen en l’expressió oral, com la veu, la gestualitat, el ritme, la concentració o els recursos per generar una escolta activa en els oients, des de l’observació i l’exploració dels recursos comunicatius que té cadascú.
Tres sessions dissenyades perquè els assistents analitzin i practiquin els propis reptes comunicatius així com obtinguin un full de ruta per potenciar i transferir l’aprenentatge en el seu entorn professional.
 
PROGRAMA: 
Durant les sessions, en funció de les necessitats dels assistents, es treballaran els aspectes següents:

  • Expressió de la veu: posar atenció en el to, el ritme, el volum, la respiració.
  • Tècnica de la veu: articulació, vocalització i dicció per a una bona comprensió.
  • Creativitat: utilitzar la imaginació, el joc, el diàleg, la memòria, la percepció, la intuïció, les sensacions i les emocions.
  • Concentració i relaxació: generar un estat adequat per la comunicació.
  • Comunicació no verbal i afectiva-efectiva: treballar la postura corporal, la gestualitat, la intenacionalitat i el temps (pausa, silenci).
  • Ser mirat i escoltat: desenvolupar estratègies per jugar amb les pròpies habilitats comunicatives, estimulant l’autoestima i l’autoreconeixement.
  • Relació emissor-receptor: potenciar la complicitat, el respecte, l’empatia.
  • Parlar en públic: intensitat, atensió i tensió necessària per generar una escolta activa en els oients. Obtenir recursos per gestionar l’estrès.
  • Gestió del temps i de l’espai: organitzar el moviment i al durada de la pròpia intervenció.
Nota: cada participant ha de portar preparada una presentació d’un projecte, activitat o altres continguts que siguin del seu interès per practicar durant les sessions. La durada de la presentació ha de ser de 5 minuts aproximadament.

Adreçat: a professionals de la gestió cultural de qualsevol àmbit o especialitat o a altres professionals del sector cultural interessats en millorar les seves habilitats comunicatives.
Durada: 3 sessions de 4 hores (12 h) . Dimecres, 19, 26 de novembre i 3 de desembre de les 16 a les 20h.
LLoc: Plató del CERC, c/ Montalegre,7.
…………………………………………………………
 
MIREIA CHALAMANCH AMAT, és directora escènica, actriu i performer. Llicenciada en Art Dramàtic. Ha dirigit i actuat en teatre d’autor, ha produït creacions pròpies i ha creat peces amb contingut científic i de caràcter literari. El seu recorregut artístic es caracteritza per una recerca poètica de la paraula i el cos que s’ha anat expressant en diversos àmbits.
Paral.lelament s’ha dedicat a la docència, vinculant l’art i la pedagogia, aportant i facilitant recursos per a la comunicació. La seva formació en aquest àmbit ha estat molt àmplia i diversa  tant a nivell terapèutic, com des del treball corporal i contextos socials. Ha participat en una formació interna a EADA on col.laboren professors i coachs per investigar i estudiar com incorporar els estudis recents de la neurociència en el lideratge de les persones. Actualment desenvolupa tallers de comunicació oral en diversos col.lectius.
Preu socis: 35 €
Preu socis: 20 € (socis que es troben en situació d’atur. Per obtenir el descompte cal acreditar-ho.)
Preu no socis: 70 €
Descomptes: estudiants de gestió cultural. Membres d’organitzacions, institucions o empreses del sector cultural; per accedir al descompte és necessari que un mínim de dues persones de la mateixa empresa s’inscriguin al curs. 60 €
Descomptes: Persones que no siguin membres de l’APGCC i que es trobin en situació d’atur. Per obtenir el descompte cal acreditar-ho. 55 €

Inscripció i pagament online »

Per inscriure’t com a soci t’has d’identificar i iniciar la sessió.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a