Notícies

Els tallers d'espectadors

El Departament de Cultura, a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i de l’Àrea de Públics de l’Institut Català de les Empreses Culturals, organitza aquesta jornada amb la finalitat d’exposar com els espectadors compleixen avui una funció essencial en el desenvolupament i en la difusió dels espectacles.
 
OBJECTIU
Entendre la importància de la gestió dels espectadors com una realitat indissociable del fet artístic, i compartir eines, recursos i experiències.
En aquest sentit, Jorge Dubatti, director de l’Escuela de Espectadores de Buenos Aires, explicarà el seu projecte i com aquesta tendència s’ha estès a Argentina i en altres països llatinoamericans. També es presentaran diverses experiències realitzades en equipaments i festivals catalans.
Sessió adreçada als tècnics d’equipaments culturals i de festivals escènics, i a associacions d’espectadors, companyies, directors, productors escènics i actors.
 
DATA I ESPAI
Dijous 13 de novembre, de 9.30 a 14.15 h
Sala d’actes Museu Colet.  Carrer de Buenos Aires, 56-58,Barcelona, 08036.
 

 
#tallerespectadors  #sdeicec

09.30 h – 09.45 h
 
REGISTRE D’INSCRIPCIONS
09.45 h – 10.00 h
 
BENVINGUDA I PRESENTACIÓ DE LA JORNADA a càrrec d’Edgar Garcia, director de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial i de Sílvia Duran, coordinadora de l’Àrea de Públics, de l’ICEC.
10.00 h – 11.15 h
 
L’ESCUELA DE ESPECTADORES DE BUENOS AIRES
Jorge Dubatti, director de l’Escuela de Espectadores de Buenos Aires.
 

 
 
Jorge Dubatti és historiador, crític i docent universitari especialitzat en teatre, doctorat en història i teoria de les arts per la Universitat de Buenos Aires i professor adjunt d’història del teatre universal. Dirigeix l’Escuela de Espectadores de Buenos Aires i integra la Càtedra itinerant de l’escena llatinoamericana. És autor de diversos llibres en l’àmbit de la filosofia del teatre, una nova disciplina teatrològica que investiga el fet teatral i la relació entre l’activitat escènica i la totalitat del món.
 
 
11.15 h – 11.45 h
 
PAUSA
11.45 h – 12.15 h
 
 
LA RELACIÓ AMB ELS ESPECTADORS: CANVIAR LES REGLES DEL JOC
David Costa, enginyer topògraf, biòleg de vocació i inquiet per la gestió i la innovació.
 

 
 
David Costa s’ha format en diferents facultats com la UB, la UPC i la UOC. Després de diverses feines, el 2007 es converteix en un emprenedor en sèrie, amb l’objectiu de traslladar d’un sector a un altre models d’èxit reconeguts. El factor comú en aquests projectes, entre els quals destaca Sixto Paz Produccions, és un conjunt d’eines desenvolupades d’acord amb un sistema d’economia empàtica, del qual n’és un fervent defensor i promotor, convençut de la seva capacitat de generar bons resultats en qualsevol sector i activitat.
 
12.15 h – 12.45 h
 
 
 
DONAR VEU ALS ESPECTADORS
Albert Olivas, cap de comunicació i gestió de públics del festival Temporada Alta i de Bitò Produccions.
 
 
Albert Olivas ha treballat gairebé sempre en l’àmbit de la comunicació, com a freelance, per a diverses companyies de teatre i en diferents projectes de les administracions local i comarcal, i amb la Subdirecció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya. Com a periodista ha treballat a la Cadena SER i ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació com el Diari de Girona, Televisió de Catalunya, RNE, Time Out Barcelona i Ràdio Banyoles.
@_aolivas
12.45 h – 13.15 h
 
 
LA PARTICIPACIÓ D’ESPECTADORS EN PROCESSOS CREATIUS
Toni Casares, director de la Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia.
 
 

 
Toni Casares va ser membre fundador de l’Aula de Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona, i coordinador general del Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya. Entre el 2005 i el 2012 formà part del consell assessor del TNC, des d’on va coordinar el Projecte T6, de promoció de la dramatúrgia contemporània. Des del 2011 és membre del Comitè Executiu del Consell de Cultura de Barcelona. Com a director d’escena ha estrenat obres de Josep Maria Benet i Jornet, Pau Miró, Mercè Sarrias, Sergi Belbel, Carles Batlle, Martin Crimp, Roland Schimmelpfennig o Fréderic Sonntag, entre d’altres.
 @TniCasares
 

 

13.15 h – 13.45 h
 
 
EXPERIÈNCES CREATIVES AMB ESPECTADORS
Agost Produccions, associació cultural que té com a finalitat afavorir el diàleg entre la creació, el territori i la societat.
 
 

 
Agost Produccions és una associació cultural creada a Barcelona el 2009 que, partint de l’experiència de l’espectador, ha desenvolupat diversos tallers i escoles d’espectadors en marcs com el Grec Festival de Barcelona, el Mercat de les Flors, La Seca-Espai Brossa, Trapezi Fira del Circ i Temporada Alta. També gestiona projectes de programació i producció musical i escènica.
@agostprod

 

  13.45 h – 14.15 h DEBAT OBERT DE CLOENDA
Moderat per Agost Produccions.

 
 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a