Notícies

ELS PROFESSIONALS DE LES ARTS EN VIU FAMILIARS RECLAMEN UN PROTOCOL CLAR PER REACTIVAR EL SECTOR

Marcel Gros


Un protocol clar per reactivar el sector és una de les demandes principals de la trobada virtual organitzada per LaSala, la TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics) i Mostra Igualada on hi ha participat una cinquantena de representants de companyies, teatres i institucions per debatre sobre la situació post Covid 19.
Els protocols són urgents i quan arribin caldrà adaptar-se des de totes les vessants, asseguren els professionals de les arts en viu familiars, que es plantegen com serà el dia a dia. “Tenim per davant uns mesos on cal prendre decisions ràpidament”, apunten. Es reclama una visió optimista i molta cintura per afrontar els reptes.  Una demanda reiterada és que “els protocols que es crearan tinguin sentit”.
Davant de la incertesa hi ha diferents reaccions, però des del sector s’insisteix que  les institucions cal que siguin ràpides en unificar i aportar la informació per poder sortir de la situació actual de paràlisi i reactivar la contractació i l’exhibició.
 
Des de les diferents taules de treball (creació, exhibició i comunicació) es fa una crida a la valentia i a l’optimisme:

  • Als artistes, a ser valents per adaptar els formats i treballar per generar noves formes per recuperar les arts en viu.
  • A les institucions i als polítics, a ser valents per prendre decisions ràpides i flexibles, que permetin salvar els pressupostos de cultura de 2020 i tenir un protocol d’actuació que ens permeti obrir els espais públics quan abans millor.
  • Al sector, per exigir i no per demanar. Cal fermesa i unitat per defensar al sector.
  • Als comunicadors per fer missatges clarificadors i que reestableixin la confiança dels públics.

Sobre les arts en línea, s’apunta que són un recurs que obre moltes oportunitats de difusió i que funcionen molt bé com a complement. Però no es pot perdre de vista que la major riquesa i la naturalesa essencial de les arts en viu passa per la trobada presencial i l’experiència física.
 

Informació extreta de LaSalaTeatre

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a