El muntatge, de Teatre Nu, estarà dirigit per Xavi Ricart i s’estrenarà a Temporada Alta 2023
Aquest vespre s’ha atorgat el XVI Premi Quim Masó al projecte Els ossos de l’irlandès de Víctor Borràs Gasch. El muntatge de Teatre Nu estarà dirigit per Xavi Ricart i serà interpretat per Ivan Benet, Norbert Martínez i Ernest Villegas, parla de tres amics –en Llorenç, l’Héctor i en Xevi– que veuran desenterrar secrets que creien oblidats en un dia en què plou com feia anys que no plovia.
La proclamació del projecte guanyador s’ha fet en el marc de les activitats de Temporada Alta 2022, en un acte obert al públic a la Sala La Planeta de Girona, presentat per l’escriptor Josep Maria Fonalleras i amb l’actuació d’Iria Cruz i Salvador Gallego.
PREMI QUIM MASÓ
El jurat de la setzena edició del Premi Quim Masó 2022, únic guardó a Catalunya que finança i impulsa la producció i l’exhibició de muntatges de text en llengua catalana, ha seleccionat 3 projectes finalistes entre les 19 propostes presentades. El guanyador rebrà una dotació de 20.000 € i s’estrenarà a Temporada Alta 2023.
Després de les col·laboracions històriques del premi amb el Festival Grec i el Teatre Nacional de Catalunya, en aquesta edició el premi es troba en un any de transició mentre es treballa per trobar una nova col·laboració que permeti ampliar tant l’exhibició de la proposta premiada com la dotació econòmica.
Juntament amb la proposta guanyadora, les dues obres finalistes han estat L’Ada Colau (es) compra un pis a Passeig de Gràcia de Sixto Paz Produccions i No estàs sola de LaLula. El jurat d’aquesta edició ha estat format per professionals del món de les arts escèniques: Laura Serra (periodista cultural), Pere Puig (director teatral i director de la Sala La Planeta), Elena Carmona (directora del Teatre Municipal de Girona), Narcís Puig (Temporada Alta), Josep Domènech (Bitò). Actua com a secretari del jurat Guillem Terribas (Llibreria 22). Per escollir el premiat s’han tingut en compte l’interès artístic, la la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.
Al llarg dels últims 15 anys, el Premi Quim Masó s’ha consolidat com una plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors/es i directors/e s com és el cas de Pau Carrió (13a edició), Jordi Oriol/Indigest (12a edició), d’Albert Arribas (9a edició), Joan Yago/La calòrica (8a edició), Josep Maria Miró (7a edició), Miquel Gorriz (5a edició), La Conquesta del Pol Sud (3a edició) o Lluïsa Cunillé (1a edició), entre altres. Des de la seva creació l’any 2006, s’han presentat a les diferents convocatòries uns de 300 projectes.
El Premi Quim Masó es va crear en reconeixement a l’actor, director i productor teatral gironí Quim Masó. Ell va ser un dels fundadors de la companyia El Talleret de Salt, el Grup Proscenium, la Llibreria 22 i Bitò. Impulsat anualment per la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó, es tracta del primer premi que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana i impulsa l’exhibició de muntatges teatrals en català que combinen professionalitat, qualitat i creativitat.
El premi compta amb el patrocini de la Diputació de Girona, Ribas-Àlvarez – Assessors i Consultors, l’Ajuntament de Girona, Bitò i Temporada Alta.
En la darrera edició, el Premi Quim Masó va ser pel projecte Bonobo escrit i dirigit per Josep Julien. Es tracta d’una road-movie teatral que explica la fugida desesperada per bona part de l’Estat d’en Fadi, que simula ser el jove de Ripoll que va perpetrar l’atemptat a la Rambla de Barcelona el 2017. L’obra, que s’estrenarà l’11 de novembre a El Canal de Salt, es va gestar a partir de l’experiència de Julien, que va viure en primera persona els fets. La fragilitat de les conviccions i de la identitat, l’existència de les segones oportunitats i l’odi i la pietat són elements clau a Bonobo.
0 comentaris