Notícies

Els 26 Premis Max obren el període d’inscripció

  • La convocatòria romandrà oberta fins al 15 de novembre del 2022 i s’incorpora el Premi Max Aplaudiment del Públic

El Comitè Organitzador dels Premis Max anuncia l´arrencada de la XXVI edició dels Premis Max de les Arts Escèniques amb l´obertura del període d´inscripció d´espectacles estrenats, reestrenats o en gira entre el 16 de desembre de 2021 i el 15 de desembre de 2022 i dels professionals que els han realitzat en els diferents aspectes artístics i tècnics.

Les produccions que vulguin participar als Premis Max 2023 podran inscriure la seva candidatura fins al 15 de novembre de 2022 , a través de la pàgina web oficial. Únicament es consideraran les obres o espectacles realitzats per companyies professionals. El nombre mínim de representacions per participar-hi és de vuit i s’hauran de tenir set funcions previstes abans del 30 de juny de 2023. A més, aquells que hi participin per segon any consecutiu, hauran d’haver realitzat un mínim de 30 representacions el segon any.

Inscripcions

No us perdeu res de l’edició #Max2023

Organitzats per la Fundació SGAE , els guardons més prestigiosos de les Arts Escèniques a l’àmbit estatal celebren 26 anys de trajectòria mantenint les seves 20 categories a concurs, amb la inclusió de deu modificacions en el seu reglament i amb la incorporació d’un nou premi especial.

Nou Premi Especial: Premi Max aplaudiment del públic  
El Comitè Organitzador ha dissenyat un nou premi especial: Premi Max aplaudiment del públic que es concedirà a aquell espectacle d’arts escèniques (en qualsevol de les seves disciplines, formes i gèneres) entre aquells que hagin aconseguit un suport més gran del públic, sustentat en la massiva assistència d’espectadors i la seva permanència en cartellera. Un jurat professional dirimirà entre els deu espectacles més vistos de les darreres cinc temporades aquella producció que destaqui per la qualitat artística o tècnica. Aquest guardó se suma al Premi Max d’honor , que distingirà la trajectòria d’una persona per la seva aportació, entrega i defensa de les Arts Escèniques, iPremi Max aficionat o de caràcter social.

Convocatòria oberta per al Premi Max aficionat o de caràcter social                
Aquest premi engloba projectes a favor de la integració i la projecció social i companyies aficionades amb una excel·lent contribució a les Arts Escèniques. El termini de recepció de propostes per al Premi Max aficionat o de caràcter social romandrà obert fins al 7 de febrer de 2023 . Per participar-hi cal enviar una carta de proposta raonada acompanyada d’un full de signatura dels professionals que li donen suport al correu electrònic: premismax@fundacionsgae.org .

Cinc finalistes a les categories de Millor espectacle       
Amb el propòsit de donar més visibilitat a un nombre més gran d’espectacles escènics, el Comitè Organitzador dels Premis Max ha ampliat a cinc el nombre de finalistes a les categories de Millor espectacle de teatre i Millor espectacle de dansa. La resta de categories roman amb tres finalistes.

Millor adaptació o versió d’obra teatral o coreogràfica                
Finalment, els autors i autores de les dramatúrgies de les obres coreogràfiques podran competir en la categoria de millor adaptació o versió, que passa a denominar-se millor adaptació o versió d’obra teatral o coreogràfica.

prop dels Premis Max    
Organitzats per la Fundació SGAE des del 1998, els Premis Max, el guardó dels quals està dissenyat pel poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona-1919/1999), impulsor d’un dels col·lectius renovadors de l’art espanyol de postguerra , s’han consolidat al llarg d’aquests anys com el reconeixement més ampli a l’àmbit de les arts escèniques a l’estat espanyol.

Els Premis Max de les Arts Escèniques han aconseguit un major nombre de seguidors i han despertat l’interès de companyies de tota mena i de tot el territori nacional. A la seva última edició, celebrada el 6 de juny al Teatre Principal de Maó van concórrer 449 espectacles.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a