Notícies

El Programa PLATEA s'allarga fins el 2021

L’INAEM ampliarà fins a març de 2021 el Programa PLATEA per al qual destinarà 5.250.000€.

  • Aquest circuit estatal que concentra a teatres públics de més de 160 localitats de tota Espanya es prorrogarà excepcionalment fins al 14 de març de 2021 per a reprogramar els espectacles cancel·lat.
  • Paral·lelament, s’estan ultimant una altra sèrie de mesures que busquen garantir la sostenibilitat de les companyies de teatre, música, dansa i circ i l’estabilitat de les estructures culturals, com el reforç de les ajudes anuals de l’INAEM amb una convocatòria extraordinària i l’activació del Centre Nacional de Difusió de la Dansa.

El Ministeri de Cultura i Esport, a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), ha decidit ampliar el programa PLATEA 2020, destinat a fomentar la circulació estatal d’espectacles, amb la incorporació d’una sèrie de mesures extraordinàries de flexibilització que busquen recuperar, reactivar i incrementar la contractació i l’activitat escènica en els teatres públics d’entitats locals, com a les autoritats sanitàries ho permetin, així com garantir la sostenibilitat de les companyies de teatre, música, dansa i circ.

L’adaptació del programa PLATEA 2020 a la situació d’excepcionalitat.

La reformulació del programa PLATEA per a aquesta edició persegueix pal·liar els efectes de la paralització del programa a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma i el tancament dels recintes escènics. La posada en marxa de PLATEA 2020 es podrà fer efectiva una vegada que la autoritats sanitàries permetin la reobertura dels espais escènics. D’aquesta forma, els 5.250.000 euros previstos per l’INAEM per a finançar en 2020 els contractes de gira de companyies de teatre, dansa, espectacles per a la infància i la joventut i de carrer i algunes companyies privades de lírica, es dedicaran íntegrament a reprogramar les cancel·lacions i substituir amb altres títols els que no siguin susceptibles de reprogramació, especialment en època nadalenca i durant el primer trimestre de 2021, dates en les quals, fins ara, no estava vigent aquest programa.

La pròrroga de PLATEA 2020 i l’ampliació del calendari d’actuacions és, per tant, la primera de les mesures extraordinàries adoptades per a adaptar-se a les circumstàncies actuals. El programa, que estava previst inicialment fins al 29 de novembre de 2020 –22 de novembre en el cas de les funcions que se celebressin a les Illes Canàries, Balears, Ceuta i Melilla–, es prolongarà fins a 14 de març de 2021.

També de manera extraordinària, es permetrà programar representacions pertanyents al catàleg de Platea 2020 en els festivals sectorials organitzats per les entitats locals acolliments al programa.

Finalment, i amb la finalitat que cap de les entitats locals presents en aquesta edició pugui veure’s penalitzada en la seva renovació per a formar part del programa de 2021, l’edició PLATEA 2020 no es considerarà a l’efecte de avaluació general del programa en els recintes participants.

A més d’aquestes mesures, s’està treballant paral·lelament en altres iniciatives que busquen garantir la sostenibilitat de les companyies de teatre, dansa, música i circ i l’estabilitat d’estructures culturals. Entre elles, el reforç de les ajudes anuals de l’INAEM amb una convocatòria extraordinària i l’activació del Centre Nacional de Difusió de la Dansa.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a