Notícies

El Ministeri de Cultura i Esport posa en servei el Portal del Registre de la Propietat Intel·lectual

  • És el registre oficial i públic per a la inscripció dels drets de propietat intel·lectual
  • El nou portal es presenta com un servei públic per a la protecció dels drets de propietat intel·lectual mitjançant la inscripció de les creacions literàries, artístiques i científiques

La Direcció General d’Indústries Culturals, Propietat Intel·lectual i Cooperació, dependent del Ministeri de Cultura i Esports, ha posat a la disposició de la ciutadania a través d’Internet el Portal del Registre de la Propietat Intel·lectual en l’adreça https://www.culturaydeporte.gob.es/cultura/areas/propiedadintelectual/mc/rpi
El nou portal del registre oficial i públic dels drets de propietat intel·lectual ofereix a les persones interessades la possibilitat de protegir els drets de les seves creacions literàries, artístiques i científiques.
Entre altres tipus d’obres, és possible registrar obres literàries, guions, videojocs, treballs de recerca, composicions musicals, programes d’ordinador, obres audiovisuals i cinematogràfiques, coreografies, *comics, dibuixos, pintures, fotografies, escultures, obres arquitectòniques, mapes i plans, pàgines web i multimèdia, i bases de dades. També és possible inscriure actuacions i produccions d’enregistraments sonors i audiovisuals.
Es destaquen els avantatges que suposa per a l’interessat registrar les seves obres, actuacions i produccions en el Registre de la Propietat Intel·lectual pel seu caràcter oficial i públic.
La finalitat del portal és la presentació de manera clara i senzilla com inscriure una creació original en el Registre, de manera que quedi protegida davant qualsevol intent de plagi o altres infraccions contra els drets de l’autor o productor.
El portal informa sobre l’organització del Registre de la Propietat Intel·lectual, que té una estructura descentralitzada en la qual s’integren el Registre Central i els Registres Territorials, gestionats per les Comunitats Autònomes.
En les pàgines del portal s’explica detalladament quins passos donar i quins formularis utilitzar per a sol·licitar el registre d’una obra, actuació o producció, sempre que s’opti per presentar presencialment la sol·licitud en alguna de les oficines de Registre.
S’ofereix també la possibilitat de presentar telemàticament les sol·licituds de primera inscripció i de publicitat registral. Aquestes funcionalitats d’ampliaran quan finalitzi el desenvolupament d’una nova aplicació informàtica que permetrà la plena integració dels procediments del Registre de la Propietat Intel·lectual en l’Administració electrònica.
Des del nou portal es pot accedir als diferents sistemes d’informació que ofereix el Registre: bé consultant la secció de preguntes freqüents; bé plantejant les sol·licituds d’informació a través d’un formulari de consulta; o bé dirigint-se al personal de la xarxa d’oficines de Registre.

Altres notícies:

La Comissió Europea donarà suport a les arts escèniques amb una distribució de 2,5 milions d’euros

IBERESCENA OBRE LA SEVA CONVOCATÒRIA 2020/2021

Què estan fent els socis? #SiEsVolEsPot #LaCulturaTambeCura

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a