Notícies

El Govern simplifica la tramitació i el reconeixement de la prestació per desocupació dels artistes

Rah-mon Roma

  • Respon a les peticions dels artistes i dels portaveus dels Grups Parlamentaris
  • No serà necessari que els treballadors artístics acreditin la seva situació de falta d’activitat derivada de la COVID-19, s’elimina el requisit de trobar-se en el període d’inactivitat voluntària
  • Podran suspendre el cobrament de la prestació per a fer treballs per compte propi o aliè i reprendre’l després

El Boletín Oficial del Estado ha publicat avui el Reial decret llei 20/2020 que modifica el Reial decret llei 17/2020 de mesures de suport al sector cultural i de caràcter tributari per a fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19 per a simplificar la tramitació i reconeixement de la prestació per desocupació dels artistes en espectacles públics. Aquests ajustos responen a les peticions dels treballadors artístics i dels portaveus dels Grups Parlamentaris en el debat de convalidació del Reial decret llei de mesures de suport a la cultura en el Congrés dels Diputats i s’ha configurat amb la col·laboració del Ministeri de Treball i Economia Social.
A partir d’avui no és necessari que els artistes acreditin la seva situació de falta d’activitat derivada de la COVID-19 per les dificultats que suposa per als treballadors artístics. Per a calcular els dies d’activitat que genera el dret a la prestació, es computarà del 14 de març de 2019 al 14 de març de 2020, considerant aquesta data com la de situació legal de desocupació i sense necessitat d’aportar documentació.
Igualment, i amb la finalitat de garantir i facilitar l’accés immediat a la prestació, s’elimina el requisit de trobar-se en el període d’inactivitat voluntària, suprimint el cost que això suposaria per al treballador.
A més, serà possible suspendre el cobrament de la prestació per a fer treballs per compte propi o aliè (en coherència amb la intermitencia de l’activitat, i amb el propi règim de la prestació per desocupació) i reprendre-ho després.

Més informació

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a