Notícies

El Govern crea la Comissió Interministerial per al desenvolupament de l’Estatut de l’Artista

Està previst que es reuneixi per primera vegada al setembre.
L’Estatut de l’Artista dotarà al col·lectiu d’un marc jurídic estable adaptat a les particularitats del sector cultural.

El Consell de Ministres i Ministres, a proposta del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha aprovat aquest dimarts la creació de la Comissió Interministerial per al desenvolupament de l’Estatut de l’Artista, que dotarà a aquest col·lectiu d’un marc jurídic estable adaptat a les particularitats de l’acompliment artístic.

Aquest òrgan col·legiat interministerial està adscrit al Ministeri de Cultura i Esport. Estarà integrat per vocals del Ministeri d’Hisenda; Ministeri d’Educació i Formació Professional; Ministeri de Treball i Economia Social; Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica; Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions; i Ministeri d’Universitats. Està previst que al setembre es convoqui la primera reunió.

Entre altres funcions, la Comissió Interministerial per al desenvolupament de l’Estatut de l’Artista realitzarà seguiment i formulació de propostes que serveixin de base a la presa de decisions relacionades amb el desenvolupament i execució de l’Estatut de l’Artista; impulsarà i coordinarà les actuacions dels òrgans concernits de l’Administració General de l’Estat; i estudiarà les propostes elaborades pels grups de treball.

La seva creació dóna resposta a les peticions parlamentàries sobre la fiscalitat del sector, la protecció laboral i de Seguretat Social, i la compatibilitat entre prestacions per jubilació i ingressos per drets d’autor.

Es tracta d’una de les reformes emmarcades en el Pla Nacional de Recuperació, Transformació i Resiliència, que contribuirà a impulsar el sector cultural, millorant les condicions laborals dels seus treballadors i mitigant les conseqüències de la crisi provocada per la COVID-19.

Composició i funcions

La presidència de la Comissió correspon al titular del Ministeri de Cultura i Esport i comptarà amb una vicepresidència primera, que correspon al titular de la Secretaria General de Cultura, i una vicepresidència segona, que correspon al titular de la Sotssecretaria de Cultura i Esport.

A les reunions de la Comissió podran assistir representants d’altres departaments ministerials, i d’altres organismes o administracions, associacions, entitats i organitzacions empresarials i sindicals. També podrà convidar-se a persones expertes i a persones representants de la societat civil. Està prevista la creació de grups de treball per a facilitar la consecució dels seus objectius.


Comparteix-ho:

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a