Notícies

El Govern aprova un nou Decret que fomentarà el treball en xarxa dels equipaments escènics i musicals públics de Catalunya

Departament de Cultura

Incorpora la filosofia de cooperació territorial per reduir les despeses corrents, entre d’altres avantatges

  • El Decret del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM) incorpora la filosofia de cooperació territorial entre els equipaments, de manera que puguin reduir les despeses corrents dels equipaments i així augmentar la contractació de funcions i representacions
El Govern ha aprovat el nou Decret del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), que deroga l’anterior, de 2009. L’SPEEM és el sistema que aplega el conjunt organitzat d’entitats titulars d’equipaments escènics i musicals participats per l’Administració de la Generalitat i d’ens locals que promouen programacions escèniques i musicals.

Amb el nou Decret, el Govern pretén principalment fomentar i organitzar la cooperació i col·laboració entre els teatres i auditoris catalans per tal que puguin reduir les seves despeses corrents i dedicar els recursos alliberats a augmentar la contractació de funcions i representacions; afavorir la generalització de la programació professional estable dels equipaments; beneficiar les empreses i professionals del sector amb un increment en la demanda deis seus serveis; i equilibrar territorialment l’oferta artística escènica i musical.
El marc de col·laboració entre teatres i auditoris que dissenya el nou Decret es tradueix en l’exercici de funcions territorials, que són el conjunt d’accions de cooperació exercides sense contrapartida directa per un equipament escènic i musical en benefici d’un altre equipament o dels públics d’un altre municipi, que també estigui integrat a l’SPEEM.
El Decret també defineix una nova tipologia d’equipaments escènics i musicals més adequada a la realitat dels teatres i auditoris i a l’escenari pressupostari actual. S’estableixen quatre tipologies: equipaments escènics i musicals nacionals, equipaments escènics i musicals locals multifuncionals (E3)equipaments escènics i musicals bàsics (E2) i altres espais escènics i musicals (E1).
El Decret també vol impulsar la  simplificació administrativa en les relacions entre l’Administració de la Generalitat i els municipis. Amb aquest objectiu, es redueix el termini per resoldre i notificar els procediments administratius vinculats a l’SPEEM en una tercera part i se simplifica el procediment d’integració de les entitats sol·licitants pel que fa a l’aportació de documentació.
Des de la seva creació, l’any 2009, l’SPEEM és el centre ordenador de les polítiques públiques de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de les arts escèniques i musicals. En aquest sentit, l’SPEEM disposa ja de 203 municipis integrats que l’han consolidat com el nucli articulador dels mecanismes de suport públic als equipaments escènics i musicals; com el punt de trobada de referència dels programadors i programadores de Catalunya; com l’espai d’anàlisi, estudi i reflexió per a la definició i disseny de les polítiques públiques en l’àmbit de les arts escèniques i musicals; i com la infraestructura tècnica per a la implementació d’aquestes polítiques.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a