Notícies

El Govern aprova un nou Decret que fomentarà el treball en xarxa dels equipaments escènics i musicals públics de Catalunya

Departament de Cultura

Incorpora la filosofia de cooperació territorial per reduir les despeses corrents, entre d’altres avantatges

  • El Decret del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM) incorpora la filosofia de cooperació territorial entre els equipaments, de manera que puguin reduir les despeses corrents dels equipaments i així augmentar la contractació de funcions i representacions
El Govern ha aprovat el nou Decret del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), que deroga l’anterior, de 2009. L’SPEEM és el sistema que aplega el conjunt organitzat d’entitats titulars d’equipaments escènics i musicals participats per l’Administració de la Generalitat i d’ens locals que promouen programacions escèniques i musicals.

Amb el nou Decret, el Govern pretén principalment fomentar i organitzar la cooperació i col·laboració entre els teatres i auditoris catalans per tal que puguin reduir les seves despeses corrents i dedicar els recursos alliberats a augmentar la contractació de funcions i representacions; afavorir la generalització de la programació professional estable dels equipaments; beneficiar les empreses i professionals del sector amb un increment en la demanda deis seus serveis; i equilibrar territorialment l’oferta artística escènica i musical.
El marc de col·laboració entre teatres i auditoris que dissenya el nou Decret es tradueix en l’exercici de funcions territorials, que són el conjunt d’accions de cooperació exercides sense contrapartida directa per un equipament escènic i musical en benefici d’un altre equipament o dels públics d’un altre municipi, que també estigui integrat a l’SPEEM.
El Decret també defineix una nova tipologia d’equipaments escènics i musicals més adequada a la realitat dels teatres i auditoris i a l’escenari pressupostari actual. S’estableixen quatre tipologies: equipaments escènics i musicals nacionals, equipaments escènics i musicals locals multifuncionals (E3)equipaments escènics i musicals bàsics (E2) i altres espais escènics i musicals (E1).
El Decret també vol impulsar la  simplificació administrativa en les relacions entre l’Administració de la Generalitat i els municipis. Amb aquest objectiu, es redueix el termini per resoldre i notificar els procediments administratius vinculats a l’SPEEM en una tercera part i se simplifica el procediment d’integració de les entitats sol·licitants pel que fa a l’aportació de documentació.
Des de la seva creació, l’any 2009, l’SPEEM és el centre ordenador de les polítiques públiques de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de les arts escèniques i musicals. En aquest sentit, l’SPEEM disposa ja de 203 municipis integrats que l’han consolidat com el nucli articulador dels mecanismes de suport públic als equipaments escènics i musicals; com el punt de trobada de referència dels programadors i programadores de Catalunya; com l’espai d’anàlisi, estudi i reflexió per a la definició i disseny de les polítiques públiques en l’àmbit de les arts escèniques i musicals; i com la infraestructura tècnica per a la implementació d’aquestes polítiques.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a
Visió general de la privadesa

We use cookies to ensure that we provide the best user experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you agree See cookie policy