Notícies

El Gobierno aprova noves mesures de protecció per als treballadors del sector cultural

– S’amplia fins al 31 de gener de 2021 la prestació extraordinària per desocupació per als artistes en espectacles públics, aprovada en el Reial decret llei 17/2020 del 5 de maig
– Per primera vegada es reconeix un subsidi excepcional per desocupació per als tècnics i auxiliars per compte d’altri del sector de la cultura
– Els treballadors més vulnerables del sector taurí podran beneficiar-se d’una prestació extraordinària per desocupació

El Consell de Ministres, amb l’aprovació avui d’aquest Reial decret llei de mesures socials, complementa les mesures de suport al sector de la cultura, tan necessàries per a continuar fent front a la crisi derivada de la COVID-19, en un sector especialment colpejat afectat degut a la seva vulnerabilitat històrica, donada la intermitencia i estacionalitat que caracteritzen l’activitat artística.

En compliment dels compromisos adquirits pel Ministre de Cultura i Esport, en la seva interlocució continuada amb els diferents sectors culturals, i en el marc de la ferma voluntat del Govern de no deixar a ningú enrere, amb aquesta norma s’amplia la protecció iniciada pel Reial decret llei del passat mes de maig.

Així es crea un subsidi per desocupació per al personal tècnic i auxiliar del sector de la cultura, es prorroga fins al 31 de gener la protecció per desocupació dels artistes en espectacles públics; i s’habilita una prestació extraordinària per desocupació per als treballadors més vulnerables del sector taurí.

Ampliació fins al 31 de gener de la prestació per desocupació dels artistes en espectacles públics

Davant la persistència de les restriccions derivades de la crisi sanitària, que actualment impedeix la plena recuperació de l’activitat econòmica, el Reial decret llei acorda la pròrroga de la prestació extraordinària per desocupació per als artistes en espectacles públics, fins al 31 de gener de 2021.

L’ampliació de la percepció per desocupació permetrà que, entre altres, actors i actrius, directors i directores d’escena i d’orquestra, músics, artistes de circ, o directors i directores de cinema segueixin protegits malgrat la interrupció de la seva activitat.

Subsidi per desocupació excepcional per a personal tècnic i auxiliar del sector de la cultura

Es crea una nova cobertura per cessament d’activitat que permetrà als tècnics i auxiliars del sector de la cultura acollir-se per primera vegada a un subsidi per desocupació.

Professionals tècnics del sector com són els ajudants de coreografia, càmeres, tècnics de llum i so, tècnics de muntatge d’escenaris, regidors o maquinistes, gaudiran d’una prestació. Fins ara aquests professionals no podien beneficiar-se de les cobertures generals del sistema de desocupació per les peculiaritats de la seva professió, caracteritzada especialment per la intermitencia.

La durada del subsidi serà fins al 31 de gener de 2021, data prevista per a totes les mesures de protecció social aprovades pel Govern.

Els potencials beneficiaris han d’acreditar un període de cotització de, almenys, 35 dies. També han d’estar inscrits en els serveis públics d’ocupació i no han de comptar amb un treball, bé sigui per compte propi o aliè, a jornada completa. El subsidi és incompatible amb la percepció d’una altra mena d’ajudes.

Accés extraordinari a la prestació per desocupació dels professionals taurins

Els treballadors taurins, afectats per la declaració de l’Estat d’Alarma i les restriccions adoptades per les autoritats sanitàries durant el seu període habitual d’activitat, no han pogut cotitzar el necessari per a generar el dret a la prestació per desocupació d’acord amb el seu règim especial de cotització a la Seguretat Social, trobant-se, per això, especialment situació de vulnerabilitat.

Coincidint amb el moment de finalització de la temporada taurina, es reconeix ara un accés extraordinari a la prestació contributiva per desocupació als professionals taurins, que s’estendrà fins al 31 de gener de 2021.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a