Notícies

El CoNCA convoca el primer Fòrum de les Arts a l’Educació

El CoNCA, Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, té entre les seves funcions la de vetllar pels ensenyaments artístics i per la presència de les arts en l’educació. Les arts són imprescindibles en l’educació integral de les persones i, per tant, en l’educació primària i secundària obligatòries per a tota la població.

És per això que, amb la voluntat de servir a la comunitat educativa i als diversos sectors de la cultura, el CoNCA ha emprès la convocatòria d’un Fòrum, que tindrà lloc l’1 i 2 d’abril de 2022 en el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, per impulsar la presència de les arts en l’educació de la mà dels Departaments de Cultura, Educació i Universitats, així com les quatre diputacions, les dues associacions de municipis (FMC i ACM), l’Ajuntament de Barcelona i les fundacions que treballen en aquest camp, tots ells aplegats sota el Consell Rector del Fòrum.

La finalitat del Fòrum és promoure la incorporació de les arts en l’educació obligatòria, com a via per assolir un nivell suficient d’alfabetització artística de la ciutadania, de manera que se’n pugui garantir la capacitat d’accés crític a les arts (amb l’increment consegüent de públics), així com la capacitat de practicar les arts i expressar-se creativament.

L’objectiu és compartir experiències i formular propostes concretes per avançar en les polítiques educatives sobre les arts en el format de Carta de les arts a l’educació i la constitució d’un espai permanent de reflexió i seguiment amb els agents implicats.

El Fòrum us proposa reflexionar sobre:

  1. Les raons de les arts a l’educació. Les arts com a llenguatge i com a eina per al desenvolupament integral de la persona.
  2. Els models d’actuació. Les diverses formes innovadores de tractament de les arts a l’educació i els agents que hi intervenen.
  3. La formació de formadors. La capacitació de mestres, de professors i professores d’ESO i d’artistes i mediadors i mediadores que hi col·laboren.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a