Notícies

El Centre de Titelles de Lleida i Múcab Dans viatgen a Xile per participar en el Festival FAMFEST

L’equip artístic de l’espectacle “Kissu”, juntament amb els directors de la Fira de Titelles Oriol Ferre i Elisabet Vallvé viatgen a Santiago de Xile per participar en la 15a edició del Festival de teatre per a nens i nenes FAMFEST. 

FAMFEST compleix 15 anys aquest 2022, un aniversari que constata la seva rellevància en el desenvolupament del públic infantil i adolescent. Aquesta especial edició te lloc del 8 al 23 d’octubre en diversos espais de Santiago de Xile, posant fort èmfasis en la temàtica de la inclusió.

El Centre de Titelles de Lleida hi actuarà els dies 20, 22 (en doble sessió) i el 23 d’octubre. Dues d’aquestes sessions comptaran amb traducció a la llengua de signes xilena, fent així l’espectacle inclusiu. D’altra banda, l’actuació del dia 23 d’octubre tindrà lloc a La Lampa, un barri perifèric de la ciutat amb població en risc d’exclusió social. 

Aquesta no és la primera vegada que el Centre de Titelles realitza actuacions amb intèrpret en llengua de signes. Varis són els espectacles que s’han representat amb aquest suport. Des de la Fira de titelles, tanmateix, es potencien les activitats traduïdes a la llengua de signes i d’altres de caire social, per mitja de la seva vessant La Fira s’implica. 

Per la seva banda, els directors de la Fira de Titelles de Lleida, participaran en les jornades professionals Expoescena; un espai per a la reflexió d’agents, artistes i programadors mitjançant un punt de trobada que obrirà espais per discutir idees i trobar punts de connexió en comú. 

Tanmateix, realitzaran una presentació de la Fira de Titelles, per tal d’obrir portes de treball en xarxa per a professionals de Sud Amèrica. 

L’espectacle Kissu, estrenat l’any 2014, ha estat presentat en programacions i festivals tant catalans com nacionals i ha viatjat a Andorra i Suïssa. En aquest recorregut, el Jurat Infantil del XXVII Festival Internacional de Titelles d’Alacant (Festitíteres Alicante), li va atorgar el premi al millor espectacle del Festival. 

És la primera vegada que el Centre de Titelles viatja a Sud Amèrica i espera que aquest sigui un punt de partida que li permeti exportar les seves produccions cap a aquell continent i ampliar així la llista de països on hi ha desplaçat les seves produccions com ja s’ha fet anteriorment a Alemanya, Bèlgica, Bulgària, Turquia, França, Portugal, Xina o Itàlia, amb espectacles com Hathi, Kujira o Gúlliver al país de Lil·liput.

La companyia Mucab Dans també present en el Festival FAMFEST

Múcab Dans, una companyia que neix amb la idea de produir espectacles pluridisciplinaris barrejant les arts escèniques i visuals per trobar un llenguatge propi i fer arribar al públic el llenguatge del moviment, també ha estat present al Festival xilè FAMFEST.

En aquesta ocasió, Múcab Dans ha viatjat amb Blowing”, un espectacle visual, poètic i innovador, on la dansa, la música en directe i la tecnologia conviden als espectadors a volar per un món fantàstic, màgic i absurd. 

Múcab Dans plateja les seves creacions tenint en compte la sensibilitat i experiència del públic general per apropar-lo a una disciplina artística, la dansa, que sovint sent llunyana. Treballa amb les noves tecnologies i el multimèdia com a element escenogràfic interactiu per donar una nova dimensió escènica. Sempre al servei de la dramatúrgia i la coreografia, en la recerca d’una nova visió de la dansa i en la manera d’explicar coses.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a