Notícies

Dramatúrgies de la dansa, escriptures imponderables, tema del V Simposi Internacional de la revista Estudis Escènics

La revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre organitza el proper 19 d’octubre el simposi anual de la revista, que enguany dedica a la dramatúrgia de la dansa.

La literatura sobre dramatúrgia de la dansa encara és anecdòtica, testimonial i contradictòria, sovint objecte de controvèrsia i de malentès, per això la revista Estudis Escènics aborda aquesta temàtica en el simposi plantejant-se diversos interrogants com ara: Quan, per què i arran de quins esdeveniments poètics es desenvolupa la noció? Hi ha una dramatúrgia de la dansa, dins mateix de l’activitat coreogràfica, que no sap que ho és? La relació entre dramatúrgia i coreografia és de continuïtat, complementarietat o oposició? Com queda constància d’aquesta dramatúrgia? Com s’adapta la creació dramatúrgica a les fases de desplegament d’un projecte coreogràfic? És possible ensenyar o transmetre un conjunt de sabers i destreses en l’àmbit de la dramatúrgia de la dansa?

El programa inclou tres taules de debat, dos espais de presentacions de comunicacions i un debat final. Hi participaran el següents artistes i creadors: Francisco Ruiz de InfanteOlga Mesa i Søren Evinson participaran en la taula «Els ulls del temps», conduïda per Bàrbara Raubert. Amalia FernándezCelso GiménezCristina Morales i Sol Picó intervindran a la taula «Infidelitats i pol·linitzacions: indagar en les dramatúrgies de les danses», conduïda per RIikka Laakso. Dins la taula de creadors emergents, «Dramatúrgies incipients», conduïda per Constanza Brnčić, prendran la paraula Sílvia BatetMarta FernándezMagdalena Garzón i Iver Zapata,, Al Simposi hi haurà espai també per a diverses comunicacions, a càrrec dels especialistes Mariana Camargo i Salvador Sánchez Sánchez , presentats per Carles Batlle, i Esther Criado ValladaresOriol López Esteve Marta Momblant Ribas presentats per Marta Galán.

Les inscripcions al V Simposi Internacional de la revista Estudis Escènics s’obren el 19 de setembre. Trobareu més informació sobre el simposi, el programa i les inscripcions a la web del simposi.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a