Notícies

Doble sessió: quina és la millor forma jurídica en el meu cas? / Actuaré a l'estranger: quines obligacions fiscals tinc?

L’OBJECTIU D’AQUESTA DOBLE SESSIÓ és analitzar les diferents formes d’organització empresarial que cal adoptar segons el perfil dels diferents professionals, tenint en compte els avantatges i els desavantatges que pot comportar l’adopció d’aquestes figures i la seva idoneïtat en relació amb l’expectativa de generació d’ingressos anuals d’un professional.
Així mateix, es tractaran les pràctiques habituals en el marc de la contractació quan es treballa a l’estranger, fent especial referència a la determinació de la naturalesa del rendiment obtingut fora d’Espanya, l’anàlisi de la seva subjecció a tributació, tant a l’estranger com a Espanya, així com el compliment dels requisits formals.
SESSIÓ ADREÇADA a professionals del sector cultural en general.

HORARI i ESPAI

Dimarts 13 d’octubre, de les 11:30h a les 14:00 h.
Sala d’actes de l’Arts Santa Mònica. Rambla de Santa Mònica, 7. Barcelona 08002.


En concret, s’analitzaran:

  • La figura de l’autònom: condicions i requisits.
  • Les característiques de les diferents figures mercantils: societats de responsabilitat limitada, societats anònimes, cooperatives, societats civils particulars, associacions, etc.
  • La visió pràctica d’aquestes estructures.
  • La residència fiscal a Espanya.
  • La naturalesa del rendiment generat i obtingut a l’estranger.
  •  L’eventual subjecció del rendiment obtingut a l’estranger.
  • La importància del conveni per evitar la doble imposició i l’aplicació dels beneficis corresponents.
  • La integració del rendiment obtingut a l’estranger en la declaració-autoliquidació de l’IRPF/IS i l’aplicació dels beneficis continguts en el conveni per evitar la doble imposició: l’aplicació de la deducció per doble imposició internacional.
  • El compliment de requisits formals.

 
Ponents

Marià Roca, KPMG Abogados. Marià Roca desenvolupa des de fa més de 18 anys l’àrea d’especialitat d’assessorament jurídic integral a clients privats i empreses familiars, tant nacionals com internacionals, des de la perspectiva dels seus propietaris i les relacions entre aquests (jurídiques i financeres), així com respecte a les relacions amb les seves activitats econòmiques, societàries o no. Designat com a Lawyer of the Year per segon any consecutiu en l’àrea de Family Law, té una àmplia experiència en l’assessorament jurídic i tributari a grans patrimonis en qüestions que afecten la seva tributació personal, espectacle o esportives.
  Javier Fusté, KPMG Abogados. Llicenciat en dret i administració i direcció d’empreses per la Universitat Pompeu Fabra, màster en assessoria tributària pel Centro de Estudios Financieros i màster en dret esportiu per la Universitat de Lleida – INEFC, Javier Fusté assessora regularment clubs, esportistes, agents i agències de representació i entitats dedicades al món de l’espectacle i l’entreteniment, així com empreses organitzadores d’esdeveniments, discogràfiques i productores audiovisuals. Atesa la seva especialització tributària, és un reconegut expert en qüestions relatives a la planificació, la tributació i la contractació d’artistes i esportistes; la protecció i l’ús correctes dels drets de la propietat intel·lectual, i els aspectes jurídics dels contractes de patrocini o la tributació d’entitats de l’espectacle o esportives.

 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a