Notícies

Diada Mundial Titellaire – 2024

Què és la Diada Mundial Titellaire?

Iniciada per UNIMA Internacional l’any 2003, és una eina de promoció del teatre de titelles, objectes i arts associades i alhora un moment per ajuntar titellaires d’un mateix territori. Des de llavors, se celebra en formats diferents a molts llocs del món, a través dels seus Centres i membres que en formen part activa.

Enguany, i per segona vegada consecutiva, UNIMA Catalunya la celebra a Palau-solità i Plegamans, en col·laboració directa amb el Museu Internacional de titelles de Catalunya que ens ofereix les seves instal·lacions per a aquest acte.


+ info a la web https://www.unima.cat/diada-mundial-titellaire-2024/
També podeu veure els actes programats aquí.

21 de març a Palau-Solità i Plegamans

El Dia Mundial de la Marioneta anomenat a casa nostra Diada Mundial Titellaire se celebra el 21 de març de cada any.

Aquesta Diada busca promoure l’art dels titelles defensant, entre altres objectius:

El manteniment i la salvaguarda de les tradicions i, alhora, la renovació de l’art dels titelles.

  • L’ús del titella com a mitjà d’educació ètica i estètica.

La Unió Internacional de la Marioneta (UNIMA) va debatre per primera vegada sobre la possibilitat de crear un Dia Mundial de la Marioneta durant el 18è Congrés, celebrat a Magdeburg, l’any 2000.

La data oficial del 21 de març, fou proposada pel titellaire indi Dadi Pudumjee i aprovada a la reunió de consellers d’UNIMA a Atlanta el 2002. El primer Missatge Internacional es va proclamar a Nova Delhi el 2003 i en aquests vint-i-un anys ha anat guanyant en popularitat i difusió. Ara se celebra a bona part del món, a través dels Centres UNIMA i llurs membres.

Enguany, i per segona vegada consecutiva,  UNIMA Catalunya la celebra a Palau-solità i Plegamans, en col·laboració directa amb el Museu Internacional de titelles de Catalunya que ofereix les seves instal·lacions per a aquest acte.

Hi han previstes actuacions, una exposició de titelles, el vermut i dinar titellaire i moltes altres coses. Podeu veure tots els actes programats aquí.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a