Notícies

Dia Mundial de les arts escèniques per la infància i la joventut 2020

El 20 de març arriba el Dia Mundial de les arts escèniques per la infància i la joventut 2020

Ombres, objectes, cossos, històries… Moltes i molts de nosaltres conservem en la nostra memòria aquella imatge viva, la primera història o els personatges que no podem esborrar. Tants i tants elements que componen aquest viatge que ens procura el teatre. En molts dels casos, érem nenes i nens encara, i observàvem amb els ulls ben oberts, asseguts al costat d’un adult en la foscor de la sala. La majoria no tractàvem d’entendre –com sí hem fet més tard–, sinó de submergir-nos en el que teníem davant, de viure, per tant, una experiència completa. Què més podem demanar-li a l’art?
Tornar al teatre és sempre reviure aquesta experiència única, preciosa; i és que potser no hi ha manera d’anar al teatre que no sigui a través d’aquesta mirada de la infància capaç de fer-se encara totes les preguntes.
El teatre no sols ens sorprèn i ens ensenya a viure, a créixer o a fer-ho amb una mica menys de por; a moltes i a molts ens ajuda a sentir-nos més prop dels qui ens envolten. El riure, l’aplaudiment o el plor són llenguatges que ens uneixen, que ens permeten tocar a l’altre o a l’altra. Les històries ens ajuden a entendre qui som, el que volem, on estem; viure-les al costat d’uns altres i unes altres, en el moment en què succeeixen –aquest present continu és la màgia del teatre–, ens regala a més la idea que no estem sols.
Portem al teatre a les nenes i els nens que ens envolten; permetem-los sentir-se part d’aquesta colla de bojos i boges que gaudeixen en la foscor del pati de butaques. I anem al teatre amb ells i elles; permetem-nos tornar a ser infants, com vam ser, com som i continuarem sent…
 

 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a