Notícies

Debat obert "Quin Grec volem?"

En el marc dels processos d’elaboració del Pla de Cultures 2016-2026, impulsat pel Consell de la Cultura de Barcelona, i en un context de transformació cultural i social com l’actual, s’ha considerat oportú obrir un marc de reflexió professional i ciutadana sobre els nous horitzons que ha d’incorporar el Grec Festival de Barcelona.
Participaran en el debat diverses persones de vàlua reconeguda en l’àmbit de les arts escèniques: Tanya Beyeler (actriu i dramaturga), Joan Català (artista multidisciplinari), Pere Faura (ballarí i coreògraf), Aleix Fauró (director, dramaturg i actor), Toni González (consultor per a les arts escèniques i la gestió internacional de la cultura), Àlex Rigola (dramaturg i director), Margarida Troguet (gestora cultural), Marta Vergonyós (artista multidisciplinar, gestadora cultural i Directora de la Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison) i Judit Vidiella (docent al Grau d’Arts Escèniques de l’ERAM i investigadora especialitzada en estudis de performance i pedagogies culturals).
El debat s’estructurarà al voltant de tres qüestions:
– Quins són els principals potencials del Grec que cal desenvolupar?
– Quins són els principals problemes que cal  resoldre del festival Grec?
– Quins són els canvis principals que cal implementar al festival Grec?
En el mateix marc de reflexió sobre el festival, i prèviament a aquest debat públic, el dia 18 de desembre es desenvoluparà una sessió de treball intern amb representants de les principals associacions de les arts escèniques, així com amb altres agents relacionats amb aquestes disciplines (fàbriques de creació, Consell de la Cultura, Institut de Cultura de Barcelona).
 
“Quin Grec volem”: dimarts 22 de desembre de 18 a 20 h a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació. Acte obert. Aforament limitat
 
El Grec és el festival d’arts en viu per excel·lència de Barcelona. Amb una història que es remunta a la recuperació de la democràcia al nostre país, l’any 1976, el Grec Festival de Barcelona és, des de llavors, el principal aparador de la evolució internacional de les arts escèniques i musicals a la nostra ciutat. L’esdeveniment estiuenc rep el seu nom de l’amfiteatre a l’aire lliure de Montjuïc, escenari icònic del festival, tot i que amb els anys s’ha anat estenent des de la veïna Ciutat del Teatre fins a diversos equipaments culturals d’arreu Barcelona.
Al llarg dels anys han passat pel Grec el noms més rellevants de l’escena internacional, com Pina Bausch, la Merce Cunningham Dance Company, Peter Brook, Romeo Castellucci, Robert Lepage  i, en l’àmbit musical, Miles Davis, Lou Reed, Laurie Anderson o Bob Dylan. Igualment, el Grec ha teixit aliances de col·laboració amb els teatres més importants del món. Malgrat la seva central vocació internacional, el Grec ha estat, paral·lelament, caixa de ressonància de la producció escènica estatal i nacional, acollint les propostes artístiques dels nostres autors més destacats, com ara els Joglars, Dagoll Dagom, La Fura dels Baus, Àlex Rigola, la companyia Gelabert/Azzopardi, Sol Picó, Carles Santos, Calixto Bieito, General Elèctrica, Mudances i una  llarga llista d’artistes. Igualment, i com a indicador del grau de desenvolupament del projecte, els darrers tres anys el Grec ha sumat a la seva oferta l’International Performance Art Meeting, un espai de trobada i debat per a creadors d’arreu del món.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a