Notícies

Debat ‘Crear a Barcelona’, parlen els productors

Dimarts 17 de maig a les 19 h, La Muriel (carrer de Verntallat, 30) acull a diferents veus del món de la producció teatral per analitzar el delicat estat de salut de les arts escèniques i la manca de públic.

La Veronal i El Conde de Torrefiel triomfen als principals festivals d’Europa. Altres companyies barcelonines com La Perla 29 i Azkona&Toloza han reeixit als teatres de París. La Calòrica a Madrid, Altresbandes a Anglaterra; no falten exemples que subratllen el bon moment per a les companyies locals a Europa. Però malgrat el curt grapat de producció catalana exportable, la major part d’artistes i formacions aixequen els seus projectes en condicions precàries i sense una mínima garantia de poder exhibir els espectacles a través d’una xarxa que permeti rendibilitzar la feina invertida. A tot això s’afegeix l’actual crisi de públic que afecta els teatres de Barcelona, que no acaben de recuperar els nivells d’ocupació previs a la pandèmia, amb xifres a la baixa que preocupen tot el sector.

Quines són les mancances i les oportunitats que ofereix Barcelona als artistes i companyies? Quins són els elements que fan exportable la producció local? Quines eines i recursos manquen per poder assolir unes mínimes condicions de treball dignes per als artistes que treballen a la ciutat? Com fer que el públic s’interessi per les noves produccions i aconseguir trencar amb la perillosa dinàmica de descens de l’ocupació en els teatres?

De tot això i més debatran el pròxim dimarts 17 de maig a les 19 h a La Muriel (carrer de Verntallat, 30) diferents professionals del món de la producció. Hi assistiran Pau Roca, actor, director i fundador de la companyia Sixto Paz Produccions; Marta Oliveres i Tortosa, productora i creativa cultural a El Álamo; Maria Lladó, directora de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull, a més d’altres representants de la Xarxa de Professionals de la Producció d’Arts Escèniques de Catalunya. Modera el periodista Manuel Pérez i Muñoz.

Crear a Barcelona, parlen els productors és una activitat organitzada per la revista Entreacte i el portal Recomana.cat en col·laboració amb La Muriel.

Entrada gratuïta. Consulta tota la informació en aquest enllaç.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a