Notícies

Curs SDE: L’abecé del camí del mecenatge

El Departament de Cultura, de la mà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), en col·laboració amb la Fundació Catalunya Cultura, organitza aquesta jornada per ajudar-te a dissenyar la teva estratègia de mecenatge.
En aquesta jornada posarem de manifest, mitjançant ponències i taules rodones, quines són les principals capacitats que el teu projecte i el teu equip han de tenir per poder emprendre la recerca de finançament privat, amb el màxim de garanties.
Quin és l’impacte social del teu projecte? Com comuniques el teu projecte? Com condiciona la teva forma jurídica la recerca de finançament? Com elabores el teu dossier de patrocini? Com pots valorar econòmicament el teu projecte?
Aquestes qüestions, entre altres, trobaran resposta en aquesta jornada, en la qual t’instem a compartir les teves inquietuds amb els formadors i els ponents que hi participaran.
OBJECTIUS

  • Oferir a les empreses catalanes del sector cultural i creatiu una introducció a la realitat del patrocini i el mecenatge.
  • Conèixer els aspectes clau per millorar l’estratègia de patrocini i de mecenatge.

 
Jornada adreçada a professionals del sector cultural i creatiu que cerquen finançament privat.
Programa

09.45 – 10.00 h.                                                    Obertura de la jornada a càrrec de Miquel Curanta , director de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de Gemma Sendra , directora de la Fundació Catalunya Cultura.
 
10.00 – 11.00 h.                 
 
 
Impacte social.
Revisem el concepte d’impacte social i el seu mesurament, identifiquem quins són els diferents impactes que pot generar el projecte, seleccionem els que són estratègics per a la recerca de mecenatge i dissenyem els indicadors per mesurar-los.

Ponent

 
Isabel Custodio.
Isabel Custodio (Barcelona, 1971) és llicenciada en Psicologia (Universitat de Barcelona, 1994) i ha cursat el programa de Lideratge i Innovació Social de l’escola de negocis ESADE. És experta en mesurament de l’impacte social, identificant indicadors d’impacte i metodologies per al seu mesurament. Col·labora amb Stone Soup Consulting, plataforma internacional de consultors socials que tenen com a missió donar a conèixer l’impacte social, el retorn social de la inversió i la innovació social. Ha liderat l’àrea d’Economia Social de l’Ajuntament de Sant Cugat i és directora d’Indeed Social Consulting, consultoria i formació per al tercer sector.

 

11.00 – 11.30 h.     Pausa cafè
11.30 – 13.30 h. 
 
Comunicar a partir dels valors i enfortir vincles amb les comunitats.
Definim l’estratègia del nostre projecte cultural per tal de comunicar-lo adequadament. Parlem des de l’òptica dels valors i adeqüem els relats segons els destinataris. Situem els públics al centre de la nostra estratègia, treballem el concepte de comunitat, el long tail i la segmentació, la fidelització, l’apoderament i la participació.

Ponents

 
 
 
David Camps, departament de Negoci Responsable i Reputació a DKV Seguros
 
Ricard Planas, director de la Fundació Lluís Coromina i director de Bonart Cultural.
 

 
 
 
 
 
 
 
Belén Latorre
Directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. És llicenciada en Ciències de la Informació, màster en Economia i Direcció d’Empreses i Postgrau en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional a la UAB.
Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, i des del 2002, ha ocupat llocs de responsabilitat sempre en l’àmbit de la comunicació i les relacions institucionals tant a Caixa Sabadell com a Unnim. Al 2012, va ser directora de l’Àrea de Comunicació, Publicitat i Imatge a Unnim BBVA, i es va responsabilitzar de l’activitat social i cultural de les antigues caixes d’estalvis de Manlleu, Terrassa i Sabadell. Des del 2013, és la directora gerent de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.
 
Magalí Homs, directora de Tantàgora i del Flic, Festival de literatures i arts infantil i juvenil.

 
Moderadora: (per confirmar)

13.30 – 15.30 h. Pausa dinar
15.30 – 16.00 h. Les claus del patrocini i del mecenatge: tens la forma jurídica adequada per accedir al mecenatge?

Ponent

 
 
Enric Rius
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Censor jurat de comptes. Membre de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (AEDAF). Assessor d’empreses i entitats, amb 35 anys d’experiència en l’àmbit de l’assessorament tributari i especialista en els àmbits del mecenatge i les entitats sense ànim de lucre. Soci director de Rius Consultors Associats, SLP, i responsable de l’Àrea Fiscal i Financera de la CECOT
 
 

 

16.00 – 17.00 h.                                                                                                                  Com elaborar un dossier de patrocini. Com convertir les empreses potencials en donants.
Treballem tots els elements necessaris per a elaborar el dossier de col·laboració del projecte, incidint en els aspectes claus i en la revisió de bones pràctiques.  Definim el perfil de donant ideal i aprenem a tancar reunions amb els donants potencials.  Treballem les converses que ens permetran aprofundir en les relacions, la fidelització i el seguiment de les relacions.

Ponent
 

Silvia Bueso
Soc conferenciant, formadora i coach, experta en l’«art de demanar». Als 16 anys, quan vaig recaptar fons venent xocolatines per reformar l’institut en què estudiava als Estats Units, vaig prendre consciència que és una passió antiga que exerceixo per pura convicció. Soc experta en l’art de demanar en tots els seus vessants: ensenyo a demanar per captar fons, a vendre sense vendre, a demanar una feina ideal. I, sobretot, ensenyo a demanar per aconseguir les coses! Entreno i ensenyo aquest art meravellós a centenars de venedors, emprenedors, freelance, autònoms i captadors de fons, i a tots aquells que volen demanar de manera efectiva per aconseguir els seus objectius. Soc autora del llibre El arte de pedir para conseguir tus objetivos, editat per CulBuks.

 

17.00 – 18.00 h.           Metodologia de valoració del projecte.
Ens endinsem en el coneixement del valor del nostre projecte per saber què podem demanar a canvi.

Ponent

 
Sergi Bru, CEO i Soci de Relevance Marketing
 

 

HORARI

27-11-2018. 09:30h-18:00 hores

ESPAI

Auditori Meier. MACBA
Plaça dels Àngels, 1.
Barcelona 08001.

AFORAMENT

100 places
MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS AQUÍ

En col·laboració Amb el suport

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a