Notícies

Curs SDE i ADETCA: El capital privat a les arts escèniques

Les AIE: el capital privat també inverteix en espectacles en viu
 
Fins al moment, ha estat molt habitual parlar d’inversió de capital privat en cinema, concretament per mitjà de les anomenades agrupacions d’interès econòmic (AIE) audiovisuals. No obstant això, les arts escèniques estàn quedant endarrerides en una oportunitat de captació de capital privat que permeti finançar espectacles en viu amb inversors privats.
 
La reforma fiscal del 2015 ha intentat pal·liar aquestes diferències permetent a les arts escèniques atreure inversió privada mitjançant incentius fiscals, de la mateixa manera que el cinema, l’objectiu prioritari dels quals és traslladar a l’inversor el crèdit fiscal que genera l’obra audiovisual.
 
Així, la Llei de l’impost sobre societats preveu una deducció fiscal del 20% sobre el cost de producció i exhibició de les obres d’arts escèniques i musicals que, com en el cinema, pot ser transmès al descompte a un capital privat pagador d’impostos. Es tracta d’una fórmula que, amb les anàlisis i les gestions degudes, permet al promotor de l’espectacle reduir en un 20% el cost de l’espectacle.
 
Interessats: companyies i productores teatrals, societats inversores en el sector de l’entreteniment i professionals que treballen en departaments de patrocini i mecenatge, distribució i comercialització d’espectacles.
 
 
PROGRAMA
 
11.45 – 12.00 h Recepció
 
12.00 – 12.10 h Obertura de la sessió a càrrec d’Edgar Garcia, director de l’Àrea d’Empresa de l‘ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) i de Antoni Escudero, gerent d’ADETCA (Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya)
12.10 – 13.45 h El capital privat també inverteix en espectacles en viu
 

  • Estructura del producte financer: AIE el subjacent de la qual és la producció d’una obra de teatre o un concert
  • Deduccions fiscals en les arts escèniques previstes per la Llei de l’impost sobre societats

 
13.45 – 14.00 h Col·loqui
 
Patricia Motilla Bonías:
Sòcia i responsable de l’àrea de Cultura, Esport i Entreteniment d’Andersen Tax & Legal. Especialitzada en l’assessorament a empreses del sector audiovisual —cinema, teatre i espectacles en viu—, i s’ocupa de l’estructuració de productes financers amb rendibilitat fiscal basats en subjacents com les obres audiovisuals i les arts escèniques. Experiència en l’assessorament a clients de banca d’inversió: empresa familiar i reestructuracions patrimonials i empresarials. També està especialitzada en l’assessorament institucional a entitats financeres i en l’assessorament en producte financer. Assessorament financer a la indústria del cinema i les arts escèniques: el teatre i la música. També ha treballat a Olleros Advocats, PwC, Cuatrecasas i Jausas.
 
Almudena Santaeufemia:
Associada d’Andersen Tax & Legal en l’àrea de Cultura, Esport i Entreteniment. Especialitzada en el camp de la propietat intel·lectual, principalment en l’assessorament integral en la indústria del cinema i les arts escèniques.
Ha treballat en diversos despatxos, com ara Olleros Abogados, Jausas, Rooter i Abril Abogados.
 

HORARI

17-10-2017. 11:45h-14:00 hores

ESPAI

Sala d’actes del Museu Dr. Melcior Colet
Carrer Buenos Aires 56.
Barcelona 08036.
INCRIPCIONS AQUÍ
En col·laboració amb

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a