Notícies

Curs de Pedagogia aplicada al circ nivell 2 amb Patrick Pinchon

El curs tindrà lloc el cap de setmana del 25 i 26 d’abril a La Central del Circ
L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) organitza, de forma pionera a l’estat espanyol i des de 2010, cursos de formació de formadors de circ amb l’objectiu d’oferir eines que permetin millorar les competències dels formadors de circ i dels professionals de l’educació i el lleure.  La V edició del cicle ha començat aquest cap de setmana amb el curs Primers auxilis de circ II (preparació per a emergències i per a l’entrenament).
La propera proposta és Pedagogia aplicada al circ Nivell 2, a càrrec de Patrick Pinchon, artista i formador de circ a llars d’infants, primària, secundària, preparatòria, adult i col·lectius vulnerables. Pinchon ha desenvolupat la seva pròpia metodologia i ha impulsat i/o dirigit nombrosos projectes com les escoles Cirqu’en Cavale (França- FREC Grand Nord), l’Ecole de Cirque En Piste (Florència), Giocolieri e Dintorni (Roma) i la formació universitària en Arts del cirque a l’Universitat de Ciències Motrius Tor Vergata de Roma.
Aquesta formació ajudarà als alumnes a comparar les seves diferents pràctiques i sumar-les per enriquir la pràctica de cada un, i també per proposar situacions d’investigació per dur a terme noves possibilitats i crear nous exercicis.
Alguns dels temes que es tractaran l’organització de les sessions i els cursos, els passos d’aprenentatge, anàlisi de moviment, l’adaptació de l’activitat a les diferents tipologies d’alumnes possibles, tècniques de gestió del grup…
El curs, que està adreçat tant a formadors que ja van fer el curs Didàctica i pedagogia aplicada al circ en una ocasió anterior com pels que no,  té una durada de 16 hores i l’horari definitiu s’està tancant  El curs té un preu de 80€, 70€ pels socis de l’APCC. El preu reduït s’aplica també als socis de l’Associació Gironina de Teatre (AGT) i els formadors de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris i les escoles membres de l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET).
L’oferta formativa d’aquest any en Formació de Formadors es completa amb dos cursos més. Pedagogia i didàctica de l’acrobàcia (17-18 d’octubre), a càrrec d’Alberto Feliciate, exatleta i especialista d’acció, professor i actual membre de la Junta Directiva i de l’equip de Coordinació Pedagògica de l’Escola de Circ Rogelio Rivel i formador de formadors per associaions com l’AMZ (Saragossa), Donyet Ardit (Alacant), Flik flak (País Basc). L’últim curs, que tindrà lloc l’últim trimestre de l’any, serà Didàctica dels equilibris sobre objectes, i anirà a càrrec d’Alvaro Guerrero, David Marfil “Txupi” i Joan Lluís Montero “Skate”, tots ells artistes i formadors de circ.
Els dos cursos restants tenen un preu de 50€ per socis de l’APCC 8i preus reduïts) i 60€ pels no socis.
El programa ha estat elaborat per la Comissió de Formació de l’APCC.
Podeu fer la inscripció aquí
Enllaços relacionats

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a