Notícies

Cultureta: S’aixeca el teló! Sis consells per abans de la funció

Des de Cultureta, ens han fet partíceps d’aquests molt bons consells a seguir quan anem al teatre amb nens, sobre tot si és el primer cop. Us recomanem que llegiu el text:

Anar a teatre amb els menuts de la casa pot ser una experiència molt gratificant per petits i grans. I si fa uns dies us parlàvem del fet que teatre i infància és una relació plena de beneficis, avui volem donar-vos alguns consells que us puguin ser d’utilitat per tal que gaudiu al màxim d’aquesta experiència amb els vostres fills, nebots o néts. Especialment si és la primera vegada que els porteu a teatre, pot ser una bona idea que estiguin preparats per a la experiència. Tant de bo que la primera de moltes!

  • Escolliu l’espectacle adequat.

És important que porteu els vostres fills a propostes teatrals adequades a la seva edat. Les produccions adreçades als més menuts solen ser permissives amb reaccions inesperades dels més menuts i inclouen bromes, gags i efectes visuals per tal d’implicar i entretenir a la mainada, introduint-los en el fet teatral, que aniran apreciant més a mida que vagin creixent i estiguin preparats per treballs més elaborats i exigents.

  • Prepareu-los per l’experiència.

Cal que parlem amb els menuts de l’experiència que compartirem al cap d’uns dies. Podem parlar-los de qüestions com:
– Què és un teatre? A quin teatre anirem? És a la nostra ciutat?
– Quina diferència hi ha entre veure una obra de teatre i, per exemple, veure una pel·lícula a la TV? Cal fer-los adonar que anar a teatre és una experiència única en la que hi prenen part els actors i actrius damunt l’escenari i el públic al pati de butaques i és necessària una certa complicitat.
– Aneu-los parlant del què aniran a veure, introduint-los una mica la història i els seus personatges.
– Si l’obra està basada en algun llibre o conte, podeu llegir-lo plegats.
– Feu-los notar que hi ha moltes maneres de gaudir d’una obra de teatre. A banda de centrar-nos en l’argument, també podem fixar-nos en la manera d’actuar dels actors, en l’escenografia, el vestuari, la música…
Píndola Cultureta
Imatge de l’espectacle Ras, de Maduixa Teatre

  • Sigueu clars respecte a com cal comportar-se.

Cal explicar-los que a teatre, perquè tot funcioni, cal la nostra col·laboració. Els actors i les actrius que són a l’escenari estan treballant i, per tal de no distreure’ls, cal que estiguem quiets i en silenci a menys que no ens demanin la nostra participació. A més, cal explicar-los que anar a teatre val uns diners i que la resta del públic podria molestar-se si els destorbem mentre gaudeixen de la funció.

  • Tingueu prevista una sortida ràpida.

Especialment si és la primera vegada que porteu el vostre fill o filla a teatre, pot ser interessant que trieu unes localitats estratègiques que us permetin abandonar la sala de manera ràpida i sense molestar a la resta de l’audiència en cas que sigui necessari.

  • Sigueu previsors.

Tot i que amb mainada mai es pot tenir tot sota control, procureu que arribin a teatre sense son, sense gana i havent passat pels servei just abans de començar la funció.

  • Aneu amb temps.

Anar a teatre ha de ser una experiència plaent, així que no val la pena anar justos de temps i arribar-hi patint. A més, en cas que l’entrada sigui sense numerar, arribar d’hora us permetrà triar els seients que us semblin més adequats. En cas que el teló sigui amunt, també podreu començar a parar atenció a l’escenografia…
I ja per acabar, tingueu present que l’entusiasme previ que aconseguim sembrar en els petits espectadors contribuirà a que la sortida al teatre sigui una experiència especial.
Que gaudiu de la funció!

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a