Notícies

Costos i beneficis de la independència de Catalunya pel sector de la cultura

El Cercle de Cultura organitza el dijous 5 de març un nou debat temàtic sota el títol: Costos i beneficis de la independència de Catalunya pel sector de la cultura. El ponent principal de la sessió serà Lluís Bonet i Agustí, titular d’economia aplicada i director del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona. Un cop finalitzada la presentació inicial, Milagros Pérez Oliva, periodista i professora d’Anàlisi de l’actualitat a la Universitat Pompeu Fabra, exercirà de contraponent. Posteriorment s’obrirà el debat entre els assistents.
Les persones interessades han d’inscriure’s prèviament escrivint a info@cercledecultura.org.

PRESENTACIÓ L’impacte de la independència en el sector cultural català no ha estat pràcticament analitzat. Per aquest motiu i amb la voluntat de generar un debat el més constructiu possible per “conèixer per poder decidir”, el text avalua els costos i beneficis de la potencial independència de Catalunya, així com les estratègies necessàries en cada cas per assegurar un bon desenvolupament del món cultural.
Per tal d’encarar el tema planteja tres escenaris potencials: a) l’assoliment de la independència; b) el pacte amb l’estat, amb major autonomia política, fiscal i cultural per a Catalunya; i c) el manteniment del status quo polític actual.
S’avaluen tant els potencials efectes (amb la dificultat que comporta tota prognosi) com les raons dels diversos actors involucrats, tenint en compte que l’impacte del procés fa temps que ha començat. Finalment, proposa un pla d’acció en cas d’assolir-se la independència amb l’objectiu d’afavorir el millor desenvolupament possible del sector de la cultura a casa nostra.
Clica aquí per descarregar un resum de la ponència de Lluís Bonet
Convocatòria

  • Dia: 5 de març de 2015.
  • Horari: de 19:00 a 20:30 hores.
  • Lloc: Sala del Gremi d’Editors de Catalunya ( València 279, 1r, Barcelona).
  • Tema: Costos i beneficis de la independència de Catalunya pel sector de la cultura.
  • Ponent: Lluís Bonet i Agustí.
  • Contraponent: Milagros Pérez Oliva.
  • Moderador: Eduard Voltes.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a