Notícies

Convocatòria RBLS PRO: 1a Fira de Teatre per a Joves de Catalunya

EL FESTIVAL RBLS i l’ASSOCIACIÓ CATALANA D’ESCOLES DE TEATRE (ACET) convoquen

RBLS PRO

1a Fira de Teatre per a Joves de Catalunya

L’objectiu de la proposta és facilitar que els graduats de les escoles de teatre i companyies amb projectes artístics adreçats a públic adolescent i jove puguin portar-los a escena, testar-los i adquirir experiència professional i visibilitat.
El proper 8 de novembre, 2019 de 10:30 a 14:00 h, a la Nau Ivanow de Barcelona i dins el marc de RBLS Festival Teatre Jove, tindrà lloc la 1a Fira de Teatre per a Joves de Catalunya.
15 companyies de teatre i/o artistes tindran l’oportunitat d’explicar els seus projectes escènics per a adolescents i joves davant una audiència de programadors/ores, responsables de sales de teatre i festivals d’arreu del territori català.
Cada grup comptarà amb 5 minuts a l’escenari per fer un pitching.
Què és un pitching?
El terme anglès “pitch” fa referència a una presentació verbal (i visual, a vegades) concisa d’una idea per a una pel·lícula o sèrie de televisió, generalment feta per un guionista o director a un productor, amb l’objectiu d’aconseguir diners per al desenvolupament del guió. Els pitch són una pràctica molt habitual en el mon del cinema i la televisió.
 
A RBLS PRO agafem aquesta idea i l’adaptem al teatre. Les companyies i/o artistes disposaran de 5 minuts per presentar el seu espectacle, acompanyades de pantalla, projector i micròfon. En una hora i mitja tindrem l’oportunitat de conèixer 15 propostes diferents. Després disposarem d’un espai de networking on les companyies i els/les programadors/ores podran interaccionar de manera més informal i distesa.
Volem crear un espai de treball, reflexió, d’intercanvi i participatiu, on noves companyies i responsables de sales i fires d’arreu de Catalunya es coneguin.


Bases convocatòria 2019

1. Es poden presentar companyies o creadors/ores amb un espectacle de sala dirigit al públic jove.
2. La companyia o artista no pot tenir més de 2 espectacles estrenats en circuit professional.
3. Es pot presentar qualsevol format d’espectacle (teatre de text, interdisciplinari, etc.). Es poden incloure diversos llenguatges escènics però la base ha de ser teatral.
4. L’espectacle que es presenta ha de tenir una durada mínima de 50 minuts.
5. ATENCIÓ ESMENA!   L’espectacle pot haver estat estrenat o no.
6. Es presentarà, únicament, una proposta per companyia/artista.
7. Documentació que cal presentar:

FITXA D’INSCRIPCIÓ : INSCRIPCIO FIRA RBLS PRO
DOSSIER DEL PROJECTE ON S’INDIQUIN COM A MÍNIM LES DADES BÀSIQUES DEL PROJECTE: DESCRIPCIÓ I OBJECTIUS DEL PROJECTE, JUSTIFICACIÓ, FITXA ARTÍSTICA I TRAJECTÒRIA DELS PARTICIPANTS, FITXA TÈCNICA I CATXET.
VÍDEO I/O DOCUMENTACIÓ GRÀFICA.

Tant el dossier com la documentació gràfica es penjaran en la fitxa d’inscripció.
8. Termini de presentació de propostes serà el 30 de setembre de 2019.
9. El jurat estarà format per una representant del festival RBLS, un/a representant de l’ACET, un/a representant de la Nau Ivanow, un/a representant d’ADETCA i un/a representant de Butaka Teatre Jove.
10. El jurat seleccionarà les 15 propostes que es presentaran al pitch del dia 8 de novembre. El dia 21 d’octubre, 2019notificarem a través de la pàgina web de RBLS i de l’ACET els espectacles seleccionats.
11. Les companyies/artistes seleccionats es comprometen a assistir al pitch i a les reunions organitzatives que es convoquin.
12. La participació en aquesta convocatòria suposa la plena acceptació d’aquestes bases així com de les decisions del Jurat. L’organització queda facultada per resoldre qualsevol qüestió no prevista en aquestes bases.
13. La documentació dels espectacles no seleccionats restarà a l’arxiu de RBLS Festival Teatre Jove.
NOTA: Només s’admetran les propostes que aportin la documentació requerida en el formulari de sol·licitud. No s’admetrà documentació enviada amb posterioritat a la data límit.
Per a més informació contacteu a: acet@escolesteatre.org
 
Organitzen

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a