Notícies

Convocatòria Premis Nacionals de Cultura

Oberta la convocatòria als Premis Nacionals de Cultura que atorga el CoNCA amb la finalitat de reconèixer les persones, les entitats o les institucions de qualsevol àmbit territorial per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment.

Els Premis Nacionals de Cultura, que atorga el CoNCA des de l’any 2009, són la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya. Aquests premis vindiquen la creativitat com a veritable símbol d’un país amb dinamisme cultural que pren la cultura com a part constitutiva de la seva personalitat i identitat històrica. Cultura i societat civil són, per a Catalunya, un eix de passat, present i futur.
El jurat està format pels membres del Plenari del CoNCA, que valoren l’excel•lència, la innovació, la trajectòria i la projecció de les candidatures, així com la seva contribució durant l’any anterior al de la concessió.
 

Bases i convocatòria

Candidats
Poden ser candidates als Premis Nacionals de Cultura les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment.
Poden presentar candidatures als Premis Nacionals de Cultura les persones o entitats següents:
a) Les persones membres del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.
b) Les persones guardonades en convocatòries anteriors.
c) Les associacions o les entitats culturals relacionades amb activitats artístiques o culturals.
Dotació
La dotació màxima de la convocatòria és de 75.000,00 euros.
Cada premi nacional consisteix en un diploma acreditatiu, una peça o un objecte que simbolitza el guardó i una dotació de 15.000,00 euros.
S’atorguen cinc premis.
Requisits
Una mateixa persona, entitat o institució només pot rebre un Premi Nacional de Cultura a la seva trajectòria artística o cultural. No s’han de tenir en compte els Premis Nacionals de Cultura atorgats amb anterioritat a l’any 2013.
Lloc de presentació de candidatures
Les candidatures s’han de presentar d’acord amb el formulari de sol·licitud normalitzat, per via telemàtica, a través del portal Tràmits gencat del web de la Generalitat de Catalunya (http://tramits.gencat.cat), utilitzant els sistemes d’identificació i signatura electrònica admesos per la seu electrònica, o presencialment a qualsevol altre lloc dels que preveu l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. El model de sol·licitud també es pot obtenir a la seu del CoNCA, al carrer de la Portaferrissa, número 1 (Palau Moja), 08002 de Barcelona.
Termini de presentació de candidatures
El termini de presentació de les candidatures s’inicia l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i es tanca el dia 4 de maig de 2020.
Normativa
Bases i Convocatòria (DOGC núm. 8068 de 20.02.2020)

 
Informació extreta de:
Noves convocatòries d'ajuts

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a