Notícies

Convocatòria per la contractació de dues companyies d’arts escèniques per a realitzar un taller amb infants i una actuació a Banyoles

Termini presentació candidatures: Del 29 de juliol al 18 d’agost

La resolució de la convocatòria es realitzarà com a màxim el dia 2 de setembre i s’enviarà un correu electrònic en resposta a totes les propostes rebudes. 

BASES PER A LA RECEPCIÓ DE PROPOSTES: 

Presentació

El I Pla d’impuls del teatre de Catalunya 2023-2026 és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE), l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP), el Col·lectiu de Companyies de Teatre Independents de Catalunya, la Plataforma d’Arts de Carrer (PAC) i UNIMA Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull (IRL) i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments escènics de Catalunya.

Aquest pla d’impuls consta de 23 mesures específiques que tenen per objectiu impulsar projectes de suport a la creació i a la producció; millorar la difusió i generació de públics; impulsar la contractació; assegurar la formació i la capacitació; incentivar la recollida de dades i coneixement; i altres variables de sostenibilitat mediambiental i accessibilitat.

En el marc del I Pla d’impuls del teatre de Catalunya 2023-2026, l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) impulsa, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, que té establert un conveni de col·laboració amb l’Associació T Tela i la complicitat d’altres entitats i organismes locals la campanya amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Drets de la Infància per posar en valor el teatre com a eina de transformació social per aquells infants i joves que viuen en situacions de risc d’exclusió social i potenciar les arts escèniques com a mitjà d’expressió i conscienciació.

Amb aquesta perspectiva en ment, el projecte té com a missió oferir una oportunitat per a l’aproximació a les arts escèniques i abordar de manera holística les necessitats dels infants, creant així una experiència que sigui autèntica, significativa i transformadora per a ells. El projecte busca ser una expressió artística, i també un vehicle per construir sinèrgies, servir d’altaveu  i atorgar visibilitat als participants. 

L’acció concreta es defineix amb una ACTUACIÓ AMB PÚBLIC D’UN DELS ESPECTACLES DE LA COMPANYIA que es realitzarà el dissabte 23 de novembre de 2024 a Banyoles. En aquesta representació els infants hi tindran una participació activa, que s’haurà treballat prèviament en les sis sessions dels tallers.  

El pes del projecte recau en el procés, i en el projecte educatiu que proposi cada companyia. Els talleristes hauran d’oferir propostes als infants en relació a la mostra final, per tal d’assegurar la implicació d’aquests en la peça i amb la voluntat d’accedir a les arts escèniques d’una forma activa i vivencial.

Objectius de l’acció:

  • Utilitzar les arts escèniques com a eina de transformació social.
  • Crear un treball integral de dinamització comunitària a la ciutat, acostant les arts escèniques als barris, amb la voluntat de descentralitzar els equipaments escènics.
  • Empoderar als infants participants a expressar-se i transmetre emocions i preocupacions a través de les arts escèniques.
  • Connectar infants de diferents procedències i situacions econòmic-socials.
  • Promoure la participació i col·laboració entre diferents entitats de la població acollidora de l’acció.
  • Obertura en la participació de nous públics
  • Facililtar l’accés a les arts escèniques d’una forma activa i vivencial

Activitats a desenvolupar: 

  • Cadascuna de les dues companyies seleccionades, realitzarà:
  • 6 tallers/sessions, d’una hora i mitja cadascuna, repartides entre els mesos de setembre a novembre amb un màxim de 30 infants. 
  • Una 7a sessió d’assaig general, amb la companyia i els participants.
  • En els tallers s’haurà de treballar una petita proposta escènica amb els infants, a fi de donar-los veu. Cada taller serà portat a terme per dues persones de la companyia seleccionada.
  • Una mostra final del treballat realitzat als tallers el dia 23 de novembre.
  • Participació en la realització d’una petita instal·lació que reculli l’experiència dels tallers que es mostrarà el dia 23 de novembre. 
  • Realització d’una actuació d’un espectacle de la companyia el dia 23 de novembre dins del marc de la celebració del Dia Mundial dels Drets dels Infants (que es celebra el dia 20 de novembre). Al finalitzar la mateixa es durà a terme un debat postfunció amb el públic assistent. 
  • Participar en les reunions convocades durant el període del projecte (entre agost i novembre de 2024) destinades al seguiment de la proposta. Igualment, participació en les reunions proposades per l’equip de producció, tècnic i comunicació derivades del desenvolupament de la proposta des del procés de creació fins al procés d’exhibició. Sempre que sigui possible, aquestes es realitzaran de manera telemàtica.
  • Redacció d’una memòria on s’indiquin les activitats desenvolupades durant el procés, els objectius assolits, processos seguits, el grau de compliment del projecte, i suggeriments o conclusions que es vulguin reflectir per poder millorar el projecte en futures edicions. Aquesta memòria serà lliurada com a màxim el 15 de desembre.

Requisits

Podran optar a aquesta convocatòria les companyies professionals estables i amb residència fixa a Catalunya que estiguin constituïdes com a empreses o els membres de les quals siguin autònoms.

Les companyies hauran de presentar una carta motivacional explicant com poden contribuir a l’empoderament dels drets dels infants, així com per què els interessa formar part del projecte. També hauran de comunicar quin espectacle presenten per a l’actuació  i com el vincularan amb el projecte dels infants.

Hauran d’acreditar experiència i formació en l’àmbit docent en el marc de les arts escèniques i es valorarà molt positivament tenir coneixements i experiència en el camp de l’acció social. 

Què cal presentar:

  • Currículum de la companyia.
  • Currículum dels membres de la companyia que realitzen els tallers. 
  • Carta motivacional amb proposta de continguts del taller
  • Proposta d’espectacle a programar incloent el preu de catxet. 

Les propostes es podran presentar a través de l’adreça electrònica:  pit.dretsinfants@ttp.cat 

Termini de presentació de candidatures: Del 29 de juliol fins a les 23:59 h. del dia 18 d’agost de 2024.

NOTA: Es requerirà el certificat de delictes penals de les persones que finalment realitzaran els tallers.

Valoració

La selecció anirà a càrrec d’una comissió formada per l’equip de direcció de l’associació T Tela,  una persona en representació  de l’Associació TTP i la coordinadora del projecte que realitzarà les tasques de secretaria.  Es tindrà especialment en compte el projecte educatiu de la proposta, ja que l’objectiu principal del projecte és empoderar i visibilitzar als infants que hi participen.

Condicions:

  • Els tallers tindran uns honoraris de: 4525,52 €, més impostos a part. Aquí s’inclou el cost de les dues persones que realitzaran cadascun dels tallers, més el cost de totes les tasques detallades anteriorment. S’inclouen també desplaçaments i dietes que es puguin requerir.
  • El catxet de l’actuació es pactarà i es pagarà a part.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a