Termini presentació candidatures: Del 4 al 29 de novembre
La resolució de la convocatòria es realitzarà com a màxim el dia 30 de gener del 2025 i s’enviarà un correu electrònic en resposta a totes les propostes rebudes.
BASES PER A LA RECEPCIÓ DE PROPOSTES:
Presentació
El I Pla d’impuls del teatre de Catalunya 2023-2026 és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE), l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP), el Col·lectiu de Companyies de Teatre Independents de Catalunya, la Plataforma d’Arts de Carrer (PAC) i UNIMA Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull (IRL) i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments escènics de Catalunya.
Aquest pla d’impuls consta de 23 mesures específiques que tenen per objectiu impulsar projectes de suport a la creació i a la producció; millorar la difusió i generació de públics; impulsar la contractació; assegurar la formació i la capacitació; incentivar la recollida de dades i coneixement; i altres variables de sostenibilitat mediambiental i accessibilitat.
En el marc del I Pla d’impuls del teatre de Catalunya 2023-2026, l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) impulsa, amb el suport de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques el projecte “Ti@, ens veiem a teatre!”, que té com a objectiu principal fomentar la programació d’espectacles d’arts escèniques dirigits a públic de 8 a 14 anys. Es tracta d’un cicle de programació d’arts escèniques durant el mes de novembre del 2025 que es durà a terme a diferents indrets de Catalunya i que es complementarà amb un programa d’acompanyament per a programadors/es i d’un programa d’activitats de foment i fidelització de públics. El propòsit d’aquesta convocatòria és seleccionar un màxim de 25 espectacles, específicament dirigits a públic d’entre 8 i 14 anys, que conformaran el catàleg des del qual els municipis seleccionaran les propostes que formaran part d’aquesta primera edició de “Ti@, ens veiem a teatre!” el novembre del 2025.
Paral·lelament, també es duran a terme activitats de foment de públics associades als espectacles, com ara tallers, xerrades o altres activitats en col·laboració amb les companyies seleccionades.
Bases generals
Les companyies hauran de presentar espectacles d’arts escèniques destinats a infants a partir de 8 anys.
Les peces hauran de tenir una durada d’entre 40’ i 1:10’.
Formar part del catàleg implica ser susceptible de contractació dins del cicle i a més, obtenir visibilitat dins el sector, ja que se’n farà difusió.
Les companyies podran presentar més d’un espectacle, però se’n seleccionarà 1 com a màxim.
Es podran presentar espectacles de sala, espectacles per a espais no convencionals i de carrer.
Cada espectacle podrà estar seleccionat, com a màxim, per 2 municipis.
Les companyies hauran de complir els següents requisits:
- Podran optar a aquesta convocatòria les companyies professionals estables i amb residència fixa a Catalunya que estiguin constituïdes com a empreses o siguin empresaris/es autònoms/es.
- Disponibilitat de la companyia durant el mes de novembre del 2025.
- En cas d’estar seleccionada, la companyia es compromet a incorporar el seu espectacle al Programa.cat (excepte les instal·lacions de carrer que no hi poden estar incloses).
Què cal presentar:
- – Dossier de l’espectacle (que especifiqui la franja d’edat a qui es dirigeix)
- – Propostes d’activitats pedagògiques complementàries a l’espectacle, en cas que se’n disposi.
- – Trajectòria de la companyia
– Vídeo complet i tràiler
– Necessitats tècniques
- – Preu del caixet
Les propostes es podran presentar a través de l’adreça electrònica: pit.experiencies@ttp.cat
Termini de presentació de candidatures:
Del 4 al 29 de novembre de 2024.
Valoració
La selecció anirà a càrrec d’una comissió formada per un grup d’experts/es externs/es a la TTP. La persona encarregada de la coordinació del projecte participarà de la reunió de valoració realitzant les tasques de secretaria.
Criteris de selecció:
Qualitat, originalitat i professionalitat de la proposta. Fins a 10 punts.
Adequació al públic al qual s’adrecen. Fins a 7 punts.
Respecte de la proposta cap als valors d’igualtat, de sostenibilitat ambiental, accessibilitat i d’igualtat de gènere. Fins a 3 punts.
Entraran a formar part del catàleg les propostes amb major puntuació, en cas d’empat, serà la comissió de valoració la que esculli la proposta a seleccionar. Per passar a formar part del catàleg, caldrà obtenir una puntuació mínima de deu punts.
La selecció del catàleg serà diversa i recollirà propostes de les diferents disciplines d’arts escèniques de manera equilibrada.
Aquest projecte compleix amb els següents ODS:
ODS 4: Educació de qualitat
Promou la formació i el desenvolupament d’espectacles dirigits a infants i joves, contribuint a l’aprenentatge cultural.
ODS 8: Treball digne i creixement econòmic
Crea oportunitats laborals per a companyies teatrals, impulsant la seva presència i professionalització.
ODS 9: Indústria, innovació i infraestructures
El projecte contribueix a enfortir la indústria cultural, promovent espectacles innovadors i facilitant infraestructures perquè les companyies teatrals arribin a més públics.
ODS 10: Reducció de les desigualtats
Promou l’accés al teatre a tots els públics, independentment de la seva situació, fent el teatre més inclusiu.
ODS 12: Producció i consum responsables
Fomenta una programació teatral que integra valors sostenibles i responsables, tant en la producció com en l’oferta als públics.
ODS 17: Aliances per assolir els objectius
Fomenta col·laboracions entre institucions, companyies i l’administració per fer realitat el projecte.
Bon dia,
On podem fer arribar la proposta?
Gràcies
Hola,
A l’adreça de correu pit.experiencies@ttp.cat
Gràcies