Notícies

Convocatòria per a Ajuntaments que vulguin formar part del projecte “Ti@, ens veiem a teatre!” del I Pla d’Impuls del Teatre 2023-2026

Termini presentació candidatures: Del 4 al 22 de novembre de 2024.

La resolució de la convocatòria es realitzarà com a màxim el dia 29 de novembre i s’enviarà un correu electrònic en resposta a totes les propostes rebudes. 

BASES PER A LA RECEPCIÓ DE PROPOSTES: 

Presentació

El I Pla d’impuls del teatre de Catalunya 2023-2026 és una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l’Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya (CIATRE), l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP), el Col·lectiu de Companyies de Teatre Independents de Catalunya, la Plataforma d’Arts de Carrer (PAC) i UNIMA Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull (IRL) i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i la complicitat de diversos municipis, entitats i equipaments escènics de Catalunya.

Aquest pla d’impuls consta de 23 mesures específiques que tenen per objectiu impulsar projectes de suport a la creació i a la producció; millorar la difusió i generació de públics; impulsar la contractació; assegurar la formació i la capacitació; incentivar la recollida de dades i coneixement; i altres variables de sostenibilitat mediambiental i accessibilitat.

En el marc del I Pla d’impuls del teatre de Catalunya 2023-2026, l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) impulsa, amb el suport de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques el projecte “Ti@, ens veiem a teatre!”, que té com a objectiu principal fomentar la programació d’espectacles d’arts escèniques dirigits a públic de 8 a 14 anys. Es tracta d’un cicle de programació d’arts escèniques durant el mes de novembre del 2025 i 2026 que es durà a terme a diferents indrets de Catalunya i que es complementarà amb un programa d’acompanyament per a programadors/es i d’un programa d’activitats de foment i fidelització de públics. El propòsit d’aquesta convocatòria és seleccionar fins a 10 municipis que formaran part del projecte, tenint en compte l’equilibri territorial. Aquests hauran de programar 2 espectacles del catàleg que es crearà específicament amb propostes adreçades a aquestes edats. A més, participaran del programa paral·lel d’acompanyament a programadors/es i del pla de foment i fidelització de públic d’entre 8 i 14 anys. 

Bases generals

Es poden presentar a aquesta convocatòria els equipaments públics amb programacions municipals o equipaments que duguin a terme programacions municipals amb conveni amb l’ajuntament.

Els municipis hauran d’assumir la programació de 2 espectacles per a ser representats durant el cicle “Ti@, ens veiem a teatre!” el novembre del 2025 i 2026. La contractació dels espectacles es pot dur a terme a través de la plataforma Programa.cat (excepte les instal·lacions de carrer que no s’hi inclouen) en el cas d’equipaments E1 i E2 o assumir-la directament dins la programació els E3.

Els espectacles es triaran del catàleg especialitzat del projecte, on s’oferiran un màxim de 25 espectacles.

Els municipis tindran un compromís de formar part del projecte fins al 31 de desembre de 2026.

Els municipis participaran del pla d’acompanyament per a programadors/es que s’oferirà durant l’any 2025 i 2026.

Els municipis hauran de col·laborar amb la correcta consecució de les activitats del pla de foment i fidelització de públics dels 8 als 14 anys, que es durà a terme durant l’any 2025 i 2026.

El Pla d’Impuls assumirà el cost del pla d’acompanyament a programadors/es, del pla de foment i fidelització de públics, de la coordinació de la mesura i de la difusió d’aquesta.

El dia 4/12/24 està prevista la primera trobada de programadors/es.

Els municipis hauran de complir els següents requisits:

  • Tenir espais d’exhibició disponibles durant el novembre del 2025 (sala, espais no convencionals o carrer)
  • Necessitat d’impulsar la programació d’arts escèniques per a infants de 8 a 14 anys
  • Motivació per formar part del projecte

Què cal presentar:

  • – Carta de motivació on s’expliqui què s’espera del projecte i les raons per formar-ne part.
  • – Proposta d’espais d’exhibició on es podria dur a terme la programació

Les propostes es podran presentar a través de l’adreça electrònica:  pit.experiencies@ttp.cat

Termini de presentació de candidatures: Del 29 d’octubre al 22 de novembre

Valoració

La selecció dels municipis serà per ordre d’inscripció, sempre que es compleixin els requisits que es demanen, i mantenint l’equilibri territorial. 

Aquest projecte compleix amb els següents ODS:

ODS 4: Educació de qualitat

Promou la formació i el desenvolupament d’espectacles dirigits a infants i joves, contribuint a l’aprenentatge cultural.

ODS 8: Treball digne i creixement econòmic

Crea oportunitats laborals per a companyies teatrals, impulsant la seva presència i professionalització.

ODS 9: Indústria, innovació i infraestructures

El projecte contribueix a enfortir la indústria cultural, promovent espectacles innovadors i facilitant infraestructures perquè les companyies teatrals arribin a més públics.

ODS 10: Reducció de les desigualtats

Promou l’accés al teatre a tots els públics, independentment de la seva situació, fent el teatre més inclusiu.

ODS 11: Ciutats i comunitats sostenibles

Enforteix les comunitats locals promovent activitats culturals accessibles a través de la col·laboració amb els ajuntaments, fent del teatre una eina de cohesió social i desenvolupament comunitari.

ODS 12: Producció i consum responsables

Fomenta una programació teatral que integra valors sostenibles i responsables, tant en la producció com en l’oferta als públics.

ODS 17: Aliances per assolir els objectius

Fomenta col·laboracions entre institucions, companyies i l’administració per fer realitat el projecte.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a