Notícies

Convocatòria artística 27a Fira Mediterrània

Oberta la convocatòria artística per la 27a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, el mercat estratègic de les propostes artístiques que utilitzen l’arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu.

La Fira Mediterrània se centra en els 360 graus de l’arrel tradicional, partint del grau inicial, el patrimoni immaterial i l’herència cultural, passant per les associacions de cultura popular i tradicional, que treballen a partir del patrimoni immaterial connectant-lo amb la societat, i finalment, el sector professional, els artistes que creen a partir d’aquesta tradició. La Fira Mediterrània posa especial èmfasi en l’intercanvi, la interrelació i la intersecció de tots ells.

Una Fira multidisciplinària que planteja tres grans itineraris en la seva programació:

 • Música: amb l’escena de músiques del món i de música d’arrel tradicional.
 • -Dansa: amb una mirada en moviment a la tradició i a la cultura popular.
 • -Memòria, llegat i narració oral: amb les propostes d’arts escèniques i de carrer, especialment de teatre i circ, que beuen de la cultura popular.

Aquest plantejament es concreta amb una programació integrada per propostes que parteixen de l’arrel tradicional com a motor creatiu, una arrel amb mirades polièdriques, i que ens parla en present.

Fira Mediterrània estructura una part de la seva programació a partir de tres claus:

 • Mirades: propostes d’artistes que no treballen habitualment amb l’arrel i que presenten la seva particular mirada cap a la cultura popular i tradicional.
 • Joves: propostes d’artistes emergents que ja de partida han centrat el seu treball creatiu en l’arrel tradicional.
 • -Present: propostes que posen l’accent en una arrel creativa que no viu aliena a la realitat que ens envolta i que a partir del llenguatge d’arrel i de la cultura popular i tradicional pot parlar i reflexionar del que passa avui a la societat.

Criteris de valoració

 • -Qualitat i interès artístic.
 • -Encaix amb els eixos programàtics de la Fira.
 • -Caràcter d’estrena: absoluta, a Catalunya o a l’Estat espanyol.
 • -Recorregut potencial de la proposta.
 • -Interès mostrat cap a la Fira com a espai de mercat, de trobada, de diàleg i d’intercanvi.
 • -Possibilitat de fer més d’una actuació per facilitar el visionat per part dels professionals acreditats.

Període de presentació

La data límit de presentació és dijous 18 de gener de 2024 a les 24 h.

Es realitzarà valoració contínua de les propostes rebudes des de l’inici d’aquesta convocatòria.

Important: la sol·licitud de participació implica l’acceptació d’aquesta normativa.

Canal de presentació

Les propostes artístiques seran admeses únicament en línia, complimentant el formulari que es troba al final d’aquesta normativa de participació artística, un cop acceptada.

Cal enviar un formulari per cada proposta artística que vulgueu presentar.

Una vegada hagueu presentat la proposta, rebreu un correu electrònic de confirmació amb el nom del grup / companyia i de l’espectacle presentat. EN CAS DE NO REBRE’L, ES CONSIDERARÀ LA PROPOSTA COM A NO PRESENTADA.

Per a qualsevol dubte, si us plau contacteu amb artistes@firamediterrania.cat

Condicions econòmiques

La Fira, com a mercat artístic amb assistència de professionals (1.159 la darrera edició), pactarà una aportació econòmica amb les companyies i grups.

Hospitalitat

La Fira comptabilitzarà com a integrants d’una companyia o grup, a efectes d’allotjament i manutenció, el nombre d’artistes / tècnics que figurin en la fitxa i –com a màxim- una persona en qualitat de representant o mànager.

Allotjament

La Fira, mitjançant el sistema que l’organització estableixi, facilitarà l’allotjament a les companyies i grups segons l’horari i dies d’actuació. L’allotjament serà, segons disponibilitat, a Manresa o en poblacions veïnes. Les habitacions seran sempre compartides. El suplement de les habitacions individuals anirà a càrrec de l’artista, sempre que hi hagi habitacions disponibles. L’allotjament es proveirà només en els casos següents:

 • Companyies / grups actuants en dies consecutius.
 • Companyies / grups residents fora de Catalunya.

Manutenció

La Fira, mitjançant el sistema que l’organització estableixi, facilitarà la manutenció (dinar i/o sopar) a la companyia / grup segons l’horari i dies d’actuació. La manutenció es proveirà només en els casos següents:

 • Companyies / grups actuants en dies consecutius.
 • Companyies / grups amb dues funcions diàries (matí i tarda).
 • Companyies / grups residents fora de Catalunya.

Nota important: els acords contractuals d’hospitalitat entre la Fira i l’artista són inamovibles i no s’admetran canvis.

Contracte i facturació

La participació està subjecta a la signatura del contracte generat per la Fundació Mediterrània, així com al lliurament en format electrònic de la corresponent factura.

Accés a invitacions i a la llotja professional

Les companyies i grups seleccionats tindran la consideració de professionals inscrits i, per tant, gaudiran de dues acreditacions personalitzades.

Per al seu propi espectacle (en cas que sigui de pagament), cada companyia o grup disposarà d’un màxim de 10 invitacions per sessió, excepte en casos d’aforament de fins a 100 espectadors, on es negociarà de forma individualitzada.

Així mateix, tindran accés a la Llotja professional, espai de trobada, intercanvi i negoci amb la participació dels professionals inscrits.

Projecció

La informació sobre l’espectacle, que serà elaborada per la Fira a partir del material lliurat pels artistes, es difondrà a través de:

 • Programa general
 • Web www.firamediterrania.cat
 • Llotja virtual
 • Eines 2.0
 • Assistència a altres fires internacionals del sector
 • Comunicats de premsa

Requisits tècnics

La Fira Mediterrània posarà a disposició de les companyies / grups actuants els elements tècnics necessaris per al desenvolupament de l’espectacle, en funció de la seva disponibilitat pressupostària i dels materials.

Cessió d’imatges

En el cas que la Fira capti imatges fotogràfiques i/o audiovisuals de les actuacions, l’artista autoritza a la Fira l’ús d’aquestes com a material promocional.

Confirmació

Les companyies o grups seleccionats rebran la confirmació oficial de la seva participació abans del 28 de juny de 2024 per correu electrònic.

Resolució de dubtes

Per a qualsevol aclariment, podeu contactar per correu electrònic: artistes@firamediterrania.cat

Material a adjuntar

El material que cal adjuntar a la sol·licitud de participació en línia és:

 • Dossier artístic: descripció de l’espectacle i currículum. (Màxim 2MB)
 • Fitxa artística: persones involucrades en el projecte artístic i tasques que realitzen. (Màxim 2MB)
 • Fitxa tècnica: característiques i necessitats tècniques, de personal i detall de les mides del vehicle de transport de l’escenografia. (Màxim 2MB)
 • Una fotografia, com a mínim, de la companyia o grup (en format .tif o .jpg. Mínim 10×15 cm i 300 dpi de resolució). (Màxim 4MB)
 • Link a vídeo (vimeo, YouTube…).
 • Link d’àudio (Spotify, SoundCloud, myspace, bandcamp, DEEZER, altres…).

Sol·licitud

Empleneu en línia la sol·licitud de participació de la 27a Fira Mediterrània de Manresa que tindrà lloc del 10 al 13 d’octubre de 2024.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a