Notícies

COMUNICAT de la TTP envers la gala Catalunya Aixeca el Teló

COMUNICAT
Hem vist la gala de Catalunya aixeca el teló per TV3.
Ens havia arribat que se’n feia un tractament dels espectacles familiars i dels seus professionals que ens ofendria. Així que hem assegut davant la tele com si esperéssim una final de champions.
Ens hem assegut, hem vist la gala i ens hem indignat.
I tant.
Tal com ens havien advertit.
I vist el que hem vist no volem fer cap mena de comunicat tornant a reivindicar la professionalitat, la qualitat, el rigor, la vigència, la categoria i l’art de les companyies i professionals que ens dediquem al teatre per a infants i joves.
Nosaltres ja no tenim res a demostrar.
Només volem aquesta vegada mostrar i expressar la nostra decepció i el nostre enuig vers els companys de professió que han decidit desqualificar la feina del munt de professionals que nosaltres representem.
Sembla que des de fa un temps certes productores han vist que en els infants i joves hi ha un públic potencial enorme, un públic que, en una clara mostra d’ignorància, encara anomenen públic del futur, i que ara deuen creure que els ha d’equilibrar balanços.
Nosaltres, les companyies que fa anys que hi dediquem el nostre esforç, recomanem a tot aquell que vulgui dedicar la seva creativitat al públic jove, que s’esforci, que s’hi esmerci i que treballi.
Com fem totes.
Però que no desqualifiqui i, si pot ser, que miri d’assolir el seu objectiu sense fer servir menors d’edat als quals, a part d’omplir el cap d’idees falses, potser acabarà per explotar primer i oblidar després.
Les companyies estables, que ens comprometem amb la professionalitat, amb el públic i amb el territori ens hem sentit ofeses i no pensem callar.
#elfamiliarenlluita
 
TTP – Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics i les companyies associades
10 de setembre de 2019
 
ENTITATS QUE S’HAN ADHERIT AL COMUNICAT:
Jove Teatre Regina
Dones i cultura
Col·lectiu independent
Fira de Titelles de Lleida
Fundació AC Granollers
Cametes teatre
ACPDC, Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya
CIATRE, Associació de Companyies de Teatre Professional de Catalunya
UNIMA Catalunya

Comparteix-ho:

1 comentaris

 1. Amics,
  Solament quatre frases per dir-vos que estic del tot d’acord amb el vostre comunicat.
  Porto més de quatre dècades fent Sessions Musicals Pedagògiques (i darrerament Cantates) per teatres i escoles de tot Catalunya i sempre he vist que qui s’apropa al públic infantil i juvenil ho fa “quan ja no sap què fer” en contra dels que hi hem cregut des del primer moment.
  En aquest quaranta anys he constatat la cada cop més difícil aproximació als escolars, i una de les primordials raons n’és l’entronització individual de cada nen. Ara cada nena voldrà ser la protagonista de la gala i cada nen voldrà ser el crític torracollons.
  Estem matant la infantesa i de ser nadons es passa directament a ser adolescents, una adolescència que s’allarga fins als 40 anys, però aquest seria un altre tema.
  I no m’allargo més que, com dieu al comunicat, ni hem de reivindicar-nos més ni hem de donar més explicacions.
  Hem fet una feina immensa i sap greu que ara els grans empresaris, carregats de subvencions, en vulguin treure profit sense ni esmentar-nos.
  Bona feina i bon curs
  Frederic Sesé

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a