Companyia de Comediants La Baldufa

La Companyia de Comediants La Baldufa es crea a Lleida l’any 1996. Des de fa més de 25 anys apostem per crear espectacles d’arts escèniques d’alta qualitat artística, multidisciplinaris, adreçats a tots els públics però majoritàriament al públic familiar i amb un important rerefons social.

La Baldufa sentim el teatre com un compromís envers la societat, i per això, creem espectacles que puguin interpel.lar el públic d’una manera o una altra. Creiem que el teatre, com la cultura, ha de servir per a fer-nos persones més empàtiques, crítiques i humanes. A l’hora de crear, mesclem aquest compromís social amb un món visual propi: “l’estètica Baldufa”, que posem al servei de la dramatúrgia.

El clown i el teatre gestual són els estils en què ens sentim més còmodes, però també ens agrada fer mestissatge artístic i barrejar diferents disciplines. El nostre procés creatiu és llarg i global. Cuinem els espectacles a foc lent i, en el procés de producció, intentem fer residències i tancaments en teatres per submergir-nos de ple en la creació i generar vincles amb el territori que ens acull. Tot això, envoltant-nos sempre d’un equip de primer nivell, tant de gestió com artístic, que ens fa créixer dia a dia com a companyia.

L’any 2020 tenim l’immens l’honor de rebre el Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud 2020, atorgat pel Ministerio de Cultura y Deporte del Gobierno de España. Es tracta d’un premi a la trajectòria de la companyia, que en destaca: la «concepció de l’espectador com a ésser capaç, crític i reflexiu sigui quina sigui la seva edat», i la capacitat de crear universos «de gran riquesa poètica visual».

Durant 15 anys hem organitzat el Festival Esbaiola’t a les Valls d’Àneu, un festival d’arts escèniques per a tots els públics als Pirineus Catalans. Des de l’any 2022 també duem a terme el Festival Enre9, a la zona9 de Lleida (La Mariola, Turó de Gardeny i Blocs Joans Carles) amb l’objectiu d’empoderar i dinamitzar la zona i els seus habitants.

Web de la companyia
973 281 457

C/ Músic Vivaldi, 12 baixos

25003 Lleida

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a