Notícies

Cerca per Arxius: companyies

Ambauka

El projecte neix el 2008 a l’Esplai l’Agrupa de Molins de Rei, quan uns quants monitors decideixen formar un grup per celebrar la Festa de la Primavera. Després d’aquella primera exitosa actuació, el 2009 la formació es consolida sota el nom d’Ambaükatunàbia (més endavant escurçat a Ambauka), i des de l’inici el grup destaca per la seva aposta pels espectacles familiars de qualitat, altament participatius, enèrgics i per a totes les edats, amb alt contingut en valors i emocions i amb música de qualitat que combina sons i músiques populars i moderns.


Amb quatre discs (Mira com sona, 2010; Tal dia farà un any, 2014; De cap per avall, 2019 i Peti qui peti!, 2023) i una pel.lícula (Ambauka i el fantasma Bububú, 2022) sota el braç, i èxits com La Llegenda de Sant Jordi o L’energia de l’esplai, Contents, El Drac Qüí o Bon profit! (amb videoclips amb milions de reproduccions a Youtube).

El 2023 celebren els 15 anys de trajectòria estrenant dues noves propostes en directe: l’espectacle de sala La Gran Família i el concert polivalent Peti qui peti!. Dos espectacles que mantenen l’energia canyera i gamberra i l’essència del primer dia, amb l’experiència afegida d’aquests anys rodant pels escenaris i fent cantar, ballar, pensar i passar-s’ho bé a petits i grans.

Web de la companyia

Els Atrapasomnis

Els Atrapasomnis som una companyia d’espectacles infantils i familiars que neix de la passió per la música dels seus integrants, juntament amb moltes ganes de compartir experiències, de passar-ho bé i de fer-ho passar bé al públic. Aquestes tres passions combinades amb una llarga experiència fent concerts de tot tipus, fan néixer la companyia.

Inicialment estava integrada per en Jordi Masferrer i en Pau Boïgues, però el grup ha anat creixent i actualment ja som fins a 10 integrants tocant en diferents formats. Som músics de Girona i de les contrades de la Cellera de Ter, Anglès, Celrà i Salt.

El ferm propòsit de compartir i fer arribar la música a tothom, ens ha portat a centrar-nos en el públic familiar, concretament en els més menuts. Hem creat espectacles, dinàmics, frescos i variats i amb continguts atractius per a que petits i grans puguin gaudir. 

A ritmes de pop, rock, rumba i diferents estils musicals, els Atrapasomnis  ensenyem, a través de la música, a Atrapar Somnis, com a motor de tota persona per assolir el seu ple desenvolupament, tingui l’edat que tingui.

Web de la companyia
620 689 664

C/ Pla de Vall, 9

 17165 La Cellera de Ter

Girona

El Sidral

El Sidral som una companyia de teatre que aposta per un teatre participatiu, en què el públic és part activa de l’espectacle (la interacció espontània actor-públic és present en tot moment).

En els darrers anys, la nostra companyia s’ha encaminat cap a la realització d’espectacles, tant de carrer com de sala, amb escenografies i vestuaris molt pensats i cuidats. Amb l’espectacle de carrer Heliko, vam aconseguir obrir el nostre àmbit de treball cap a la resta d’Espanya i Portugal. I la nostra recentment estrenada Residència dels Contes Macabres ha participat en esdeveniments de referència com FETEN (Gijón) i la Fira de Titelles de Lleida.

Som una companyia amb història i (esperem)… molt de futur!

Web de la companyia
619 188 919

Carrer de Grealó, 34

25195 Lleida

CAL Teatre

CAL TEATRE és una companyia de titelles per a tots els públics on crea espectacles visuals innovadors a partir de temàtiques d’actualitat.

Neix el 2014 amb la voluntat de reflexionar des de l’escenari sobre totes les possibilitats que ofereix el teatre infantil, on no hi ha més barrera que la imaginació però sent molt conscients que ens enfrontem al públic més exigent de tots: els infants.


Durant aquest anys han creat espectacles com “EL BOSC COM BALLA” “JOC DE CADIRES” o “MENTIDA PODRIDA”, amb els quals han passat per diferents Fires i Festivals més importants de tot l’estat.


Els seus fundadors són Carlos Gallardo, actor, titellaire i constructor i Jordi Font Alonso creador escènic, actor i titellaire.

Web de la companyia
670 066 239

C/Jaume Borrell, 13

08530 Arenys de Mar

Barcelona

 

Creixent amb Art

Creixent amb Art neix l’any 2016 de la mà de l’actriu Cristina Noguer. El seu desig és el de crear un projecte multidisciplinar, que combini la creació i producció d’espectacles familiars i la realització de diferents tallers creatius per diferents edats i col.lectius.

Creixent amb Art pren de punt de partida contes bonics, per crear històries màgiques amb una clara intenció: atrapar i emocionar a petits i grans. 

La companyia disposa d’un gran ventall d’espectacles de contes teatralitzats que es mouen cap aquí i cap allà, a biblioteques, escoles, places o teatres. També podeu veure el seu primer espectacle de sala “Vull ser com soc”, un espectacle que combina els titelles, la dansa i la música en directe i que és un cant a la originalitat i a les persones autèntiques.

Web de la companyia
676 583 390

Carrer de la Malva, 24

17430 Santa Coloma de Farners

Girona

Kali Teatre

Kali Teatre sorgeix de la inquietud de saber que l’art és transformador. Cada espectacle és una llavor. Ens encanta transmetre missatges necessaris per créixer i gaudir. Eduquem a través de les emocions perquè són els vertaders aprenentatges!

Cia. impulsada per Elsa Lluch, promotora de Tanaka Teatre des de 2007 fins a 2022. A Kali Teatre som un equip multidisciplinari, ple d’amor per la feina. Compartim l’energia positiva que cal per moure muntanyes, enderrocar vells patrons i construir una societat més desperta, justa, feliç i conscient.

Kali és una deesa hindú que simbolitza la destrucció d’allò superflu i material per retrobar l’essència, l’important, l’espiritual. En un món que sembla a punt de col.lapsar, cal qüestionar i connectar amb els valors autèntics.

Hem actuat a teatres, places, escoles, biblioteques, centres cívics i molts més indrets de tota Catalunya, amb espectacles i creacions a mida. I cada dia és… SuperKALIfragilisticoespialidoso!

Web de la companyia
630 109 789

C/ Llevant,  26

08330 Premià de Mar

Barcelona

Txema Muñoz

Txema Muñoz és compositor d’enganys teatrals. Crea peces artístiques amb trampes honestes per a guiar a un públic cap a unes emocions i una realitat de ficció. El seu pensament lateral combina diferents disciplines per a mostrar un univers amb una visió sostenible i romàntica. La curiositat, la mirada i la respiració són els valors creatius amb què juga pel seu propòsit. Compartir un projecte de vida a partir de mecanismes precisos de rellotgeria que mostra al món, parlant en silenci. Donant espai a que l’espectador es recreï i comparteixi moments únics.

Als 16 anys va començar escombrant el confeti d’una botiga de màgia i llegia els llibres de l’estanteria abans de vendre’ls, però al cap dels anys va despuntar actuant a grans teatres del món i obtenint premis internacionals que avalen la seva carrera artística. Ha portat les seves peces i espectacles arreu del món, transformant el seu repertori a cada lloc i continent per a fer vibrar. Suposa que en cada actuació interpreta l’art de jugar amb la creativitat de diferents maneres, però els sentiments són els mateixos a qualsevol part del planeta.

Web de la companyia
656 230 917

C/ California, 7

08320 El Masnou

Barcelona

Bergamotto

Pasquale Marino (Soci APCC) és Clown i Pedagog, es dedica al Teatre-Clown i a l’Art de carrer des de fa 20 anys.
Estudia Teatre físic – Clown en la “Carovana dei sorrisi” de Roma, Teatre físic en el C.E.F.A.C. (Centre de Formació  actoral Asteca) de Ciutat de Mèxic, Clownerie amb Eric de Bont, Avner the Eccentric, Vladimir Olshansky, Antonio Lojero, Anne Dennis, Peter Shube, David Larible, entre altres, i a les escoles de Circ Rogelio Rivel, Central del Circ de Barcelona.


Llicenciat en Psicologia del Desenvolupament i l’Educació, Postgrau en “Teatre per a col.lectius amb diversitat funcional ” Universitat de Roma i Postgrau en “Teatre i Educació” Institut del Teatre de Barcelona.


Ha participat en nombrosos Festivals com: Fringe Festival de Madrid, 47è Giffoni Film Festival (Itàlia), Trasversalidades del Teatre a Patzcuaro (Mèxic), V Festival internacional de Circ d’Àvila, III Festival Internacional Arts de carrer d’Elx, Formigues Festival de Castelló, VI Festival de Teatre i Circ de carrer de Ontynient – València, VI Festival de la manyaga e del Teatre gestual (Itàlia), 40ª Tamborinada de Barcelona, Carnevale Internazionale Romano (Itàlia), C Festival de Santiago de Compostel·la, X Trobada Entrepayasaos de Saragossa, VII Festival Internacionalde Payasos Trantran de Fuerteventura, MITEU d’Orense, VII Trobada Internacional del Teatre del cos a Querétaro (Mèxic), IVª Festival Transfonterizo de Circ d’Extremadura, 18º Festival de Clown de Cornellà, FIC Festival de Tenerife, MAC Festival de Barcelona, Festiclown de Rivas i Vilagarcia, Festival la Strada (Itàlia) etc. a més de programacions i circuits culturals.

Col.labora amb Pallassos Sense Fronteres, Fundació Theodora artistes en hospitals, Professor de Teatre-Clown en Escoles de Teatre i Circ, formador per a formadors en Cursos d’actualització professional d’Universitats i Escoles d’Animació d’Itàlia i Espanya.

El seu últim espectacle ha rebut:
Premi de votació popular XIº Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2020
Premi del públic XIIIº Trobada Entrepayasaos de Saragossa

Web de la companyia
622 452 794

C/ Meléndez Valdés, 43 bis

08301 Mataró

Barcelona

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a