Notícies

Cerca per Arxius: companyies

Cinc Cèntims

Hola! Benvinguts i benvingudes al món Cinc Cèntims! La companyia està formada per l’actor, director i dramaturg Pau Castillo i les actrius Mariona Blanco i Irene Mas, formats en interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona, així com també en altres disciplines artístiques com la música, la dansa i el teatre visual. 

El nostre objectiu principal és apropar les tradicions, la cultura popular i la mitologia catalana a un públic familiar. Cal parlar de la pèrdua de moltes de les històries de la nostra cultura, dels mites i de les llegendes, doncs la seva difusió al llarg dels anys ha estat a través de la transmissió oral i de generació en generació. Ara, el teixit social no transmet aquest llegat immaterial com es feia abans, així doncs, volem entomar aquesta gran tasca per tal de preservar-la i seguir-la transmetent.

Actualment, tenim 5 espectacles de teatre familiar en gira i una llarga experiència en creació d’espectacles i esdeveniments a la carta, així com tallers i activitats.

Web de la companyia
635 761 426

Passatge del Carme, 24

08339 Vilassar de Dalt

Barcelona

Aboon Teatre

Aboon Teatre neix l’any 2012 amb l’objectiu d’oferir teatre de qualitat per a la primera infància. Formada per Eduardo Telletxea i Mei Samarra, pretenem arribar al nostre públic, valorant les especials capacitats pròpies de la seva edat. 

Les nostres propostes són inèdites, fruit d’un procés de recerca i creació, obert a la col· laboració amb altres artistes. Tenim en compte no sols les necessitats del públic sinó també les dels espais que ens acullen, oferint tota la infraestructura tècnica en cas necessari.

Després de tots aquests anys de treball i centenars de representacions, l’èxit de públic i crítica ens reafirma en la nostra vocació. La reacció dels més petits ha estat, i és, la nostra motivació i satisfacció.

Sentim el Teatre com un motor de canvi, un espai transformador on ampliar consciències i connectar amb la nostra Humanitat. 

Web de la companyia

Ambauka

El projecte neix el 2008 a l’Esplai l’Agrupa de Molins de Rei, quan uns quants monitors decideixen formar un grup per celebrar la Festa de la Primavera. Després d’aquella primera exitosa actuació, el 2009 la formació es consolida sota el nom d’Ambaükatunàbia (més endavant escurçat a Ambauka), i des de l’inici el grup destaca per la seva aposta pels espectacles familiars de qualitat, altament participatius, enèrgics i per a totes les edats, amb alt contingut en valors i emocions i amb música de qualitat que combina sons i músiques populars i moderns.


Amb quatre discs (Mira com sona, 2010; Tal dia farà un any, 2014; De cap per avall, 2019 i Peti qui peti!, 2023) i una pel.lícula (Ambauka i el fantasma Bububú, 2022) sota el braç, i èxits com La Llegenda de Sant Jordi o L’energia de l’esplai, Contents, El Drac Qüí o Bon profit! (amb videoclips amb milions de reproduccions a Youtube).

El 2023 celebren els 15 anys de trajectòria estrenant dues noves propostes en directe: l’espectacle de sala La Gran Família i el concert polivalent Peti qui peti!. Dos espectacles que mantenen l’energia canyera i gamberra i l’essència del primer dia, amb l’experiència afegida d’aquests anys rodant pels escenaris i fent cantar, ballar, pensar i passar-s’ho bé a petits i grans.

Web de la companyia

Els Atrapasomnis

Els Atrapasomnis som una companyia d’espectacles infantils i familiars que neix de la passió per la música dels seus integrants, juntament amb moltes ganes de compartir experiències, de passar-ho bé i de fer-ho passar bé al públic. Aquestes tres passions combinades amb una llarga experiència fent concerts de tot tipus, fan néixer la companyia.

Inicialment estava integrada per en Jordi Masferrer i en Pau Boïgues, però el grup ha anat creixent i actualment ja som fins a 10 integrants tocant en diferents formats. Som músics de Girona i de les contrades de la Cellera de Ter, Anglès, Celrà i Salt.

El ferm propòsit de compartir i fer arribar la música a tothom, ens ha portat a centrar-nos en el públic familiar, concretament en els més menuts. Hem creat espectacles, dinàmics, frescos i variats i amb continguts atractius per a que petits i grans puguin gaudir. 

A ritmes de pop, rock, rumba i diferents estils musicals, els Atrapasomnis  ensenyem, a través de la música, a Atrapar Somnis, com a motor de tota persona per assolir el seu ple desenvolupament, tingui l’edat que tingui.

Web de la companyia
620 689 664

C/ Pla de Vall, 9

 17165 La Cellera de Ter

Girona

El Sidral

El Sidral som una companyia de teatre que aposta per un teatre participatiu, en què el públic és part activa de l’espectacle (la interacció espontània actor-públic és present en tot moment).

En els darrers anys, la nostra companyia s’ha encaminat cap a la realització d’espectacles, tant de carrer com de sala, amb escenografies i vestuaris molt pensats i cuidats. Amb l’espectacle de carrer Heliko, vam aconseguir obrir el nostre àmbit de treball cap a la resta d’Espanya i Portugal. I la nostra recentment estrenada Residència dels Contes Macabres ha participat en esdeveniments de referència com FETEN (Gijón) i la Fira de Titelles de Lleida.

Som una companyia amb història i (esperem)… molt de futur!

Web de la companyia
619 188 919

Carrer de Grealó, 34

25195 Lleida

CAL Teatre

CAL TEATRE és una companyia de titelles per a tots els públics on crea espectacles visuals innovadors a partir de temàtiques d’actualitat.

Neix el 2014 amb la voluntat de reflexionar des de l’escenari sobre totes les possibilitats que ofereix el teatre infantil, on no hi ha més barrera que la imaginació però sent molt conscients que ens enfrontem al públic més exigent de tots: els infants.


Durant aquest anys han creat espectacles com “EL BOSC COM BALLA” “JOC DE CADIRES” o “MENTIDA PODRIDA”, amb els quals han passat per diferents Fires i Festivals més importants de tot l’estat.


Els seus fundadors són Carlos Gallardo, actor, titellaire i constructor i Jordi Font Alonso creador escènic, actor i titellaire.

Web de la companyia
670 066 239

C/Jaume Borrell, 13

08530 Arenys de Mar

Barcelona

 

Creixent amb Art

Creixent amb Art neix l’any 2016 de la mà de l’actriu Cristina Noguer. El seu desig és el de crear un projecte multidisciplinar, que combini la creació i producció d’espectacles familiars i la realització de diferents tallers creatius per diferents edats i col.lectius.

Creixent amb Art pren de punt de partida contes bonics, per crear històries màgiques amb una clara intenció: atrapar i emocionar a petits i grans. 

La companyia disposa d’un gran ventall d’espectacles de contes teatralitzats que es mouen cap aquí i cap allà, a biblioteques, escoles, places o teatres. També podeu veure el seu primer espectacle de sala “Vull ser com soc”, un espectacle que combina els titelles, la dansa i la música en directe i que és un cant a la originalitat i a les persones autèntiques.

Web de la companyia
676 583 390

Carrer de la Malva, 24

17430 Santa Coloma de Farners

Girona

Kali Teatre

Kali Teatre sorgeix de la inquietud de saber que l’art és transformador. Cada espectacle és una llavor. Ens encanta transmetre missatges necessaris per créixer i gaudir. Eduquem a través de les emocions perquè són els vertaders aprenentatges!

Cia. impulsada per Elsa Lluch, promotora de Tanaka Teatre des de 2007 fins a 2022. A Kali Teatre som un equip multidisciplinari, ple d’amor per la feina. Compartim l’energia positiva que cal per moure muntanyes, enderrocar vells patrons i construir una societat més desperta, justa, feliç i conscient.

Kali és una deesa hindú que simbolitza la destrucció d’allò superflu i material per retrobar l’essència, l’important, l’espiritual. En un món que sembla a punt de col.lapsar, cal qüestionar i connectar amb els valors autèntics.

Hem actuat a teatres, places, escoles, biblioteques, centres cívics i molts més indrets de tota Catalunya, amb espectacles i creacions a mida. I cada dia és… SuperKALIfragilisticoespialidoso!

Web de la companyia
630 109 789

C/ Llevant,  26

08330 Premià de Mar

Barcelona

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a