Notícies

Cia. Sifó #SomTTP

Una bona notícia enmig d’un mar d’incertesa: La Cia. Sifó comença a formar part de la TTP.

La cia sifó comença a formar part de la ttp

Qui són?

Una companyia que es va crear l’any 2007 de la mà d’Agustí Cardona i Marta Gorchs. Els agrada pensar cada projecte com un viatge únic i caduc i, per això, irrepetible. Exprimeixen cada viatge fins a la fi, sense pressa, sense aturar-se. I com que estan vius i sempre en moviment, els apassiona l’art viu i efímer: el teatre, el circ, la dansa, la narració oral, la música. L’art que es consumeix en comunitat, que es fa possible en un espai limitat de temps i es gaudeix en companyia.

Quin és la Marta Gorchs? Dona, mare, creadora, emprenedora, i molt més.

S’ha format en l’art d’explicar històries a la Maison du Conte a França i després amb Praline Gay-Para.
És llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, especialitzada en Teatre Gestual.
S’ha interessat especialment pel mim corporal i s’ha format amb diversos deixebles d’Étienne Décroux. Ha treballat a París amb Théâtre du Mouvement amb un projecte d’especialització en dramatúrgia corporal. Claire Heggen i Yves Marc són els seus pares artístics en molts sentits.
Ha estat trapezista durant cinc anys i l’experiència professional de formar una companyia de circ ha marcat la seva visió de l’ofici.
La dansa sempre l’ha fet vibrar. Ha rebut classes de dansa des del 1994 en escoles com Ramon Solé, La Caldera, La Piconera, (Barcelona), École Peter Goss (París), Deltebre Dansa i en centres de recerca com La Visiva (Barcelona) i l’Animal a l’Esquena (Celrà).
Ha actuat amb companyies de teatre de titelles, teatre gestual, dansa, dansa teatre i ha dirigit espectacles i coreografiat números de circ. També acompanya processos creatius.

Els ha ocupat més de 10 anys deixar que tot prengués el seu lloc.

Dins i fora de la companyia han fet espectacles de circ, dansa, dansa-teatre, teatre gestualteatre de carrer, teatre de titelles, contes, cinema… Han trepitjat places, carrers i teatres, auditoris, escoles i biblioteques… I el temps ha donat espai a les paraules. El conte ha esdevingut una part fonamental en la seva trajectòria. La paraula ha pres tant cos, que avui Sifó és tot allò que han fet i faran al voltant de la narració oral. Despullada, en escena, hibridada amb altres disciplines: oralitat i moviment.

 
Hem trobat la informació aquí:
Web de Cia. Sifó
Entrada de Cia. Sifó a EscenaFamiliar.cat

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a