Notícies

Arts i Salut: III Jornades Internacionals de Música i Neurologia

Els dies 23 i 24 de novembre 2018, l’Esmuc organitza les III Jornades “Arts i Salut”, dos dies en què professionals i artistes de diferents especialitats duran a terme una sèrie de conferències i tallers per tal d’aprofundir en l’univers transversal de la música i la neurologia com a eix vertebrador d’altres arts. Aquest any, les Jornades tindran lloc a l’Arts Santa Mònica.
Les jornades estan adreçades a músics, artistes del món del teatre, dansa, literatura o cinema; a professionals de la medicina i de l’educació, i estan obertes a estudiants i públic interessat, ja que tot i haver algunes activitats més especialitzades, les sessions estan pensades perquè siguin el suficientment accessibles per a tothom.

III Jornades “Arts i Salut”

MÚSICA I NEUROLOGIA
23 i 24 de novembre 2018
Arts Santa Mònica
Direcció de les Jornades:
Dra. Melissa Mercadal i Anna Jarque
Organitza:
ESMUC- Escola Superior de Música de Catalunya
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
Col·labora: Arts Santa Mònica, Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Textura de Cultura.

Edicions anteriors

L’any 2015, l’Esmuc va celebrar unes jornades dedicades a l’eminent neuròleg Dr. Oliver Sacks sota el títol “Música i Neurologia” i va engegar el màster de Musicoteràpia a través del qual es formen professionals en la matèria. El 2016 va organitzar les I Jornades Internacionals “Arts i Salut” centrades en la música i les seves potencialitats com a eina terapèutica amb persones amb malalties neurològiques.

En les II Jornades ens vam posar l’objectiu de crear un espai d’aproximació i aprofundiment en el punt de trobada de la Música i la Neurologia com a marc de desenvolupament pedagògic, social i de reflexió entre professionals.

Les III Jornades Internacionals “Arts i Salut”

Enguany celebrem la tercera edició de les Jornades, i centrem l’estudi, l’experiència i la reflexió en la música com eix vertebrador de les arts, ja sigui com impuls o com a eina per acompanyar aquestes altres arts, bo i mantenint el context terapèutic i de prevenció en la salut i en els marcs sanitari, pedagògic i artístic.

La música ha estat i és el llenguatge universal per excel·lència. La resta de les Arts ho viu així?

En aquestes Jornades ens endinsem en l’univers musical que rau en les Arts, i tal vegada n’és causa… o la conseqüència? Primer va ser l’ou o la gallina? Aquest novembre del 2018 tenim l’oportunitat d’esbrinar-ho des del saber, des de la persona, des de la vida. I en concret gràcies a les xerrades de reconeguts experts de diversos àmbits (científic, cultural, social…) i els tallers vivencials de música i poesia, música i dansa, música i imatge; acompanyats i presents amb els valors socials i atents a la realitat. Assistirem a una explosió d’Arts conscient i inspiradora per al nostre marc professional i personal, on en un dia a dia la música ens mou allà on vulguem arribar.

Convidats

 

Programa de les jornades

 

Preu

  • 100 € preu general
  • 85 € amb carnet d’estudiant

 

Inscripció

 

Entitats col·laboradores

Logo Arts Santa Mònica
Logo Departament d'Ensenyament
Logo Ajuntament de Barcelona
Logo Textura de Cultura

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a