Notícies

Aplicació de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de caràcter personal (LOPD)

El 25 de maig de 2016 va entrar en vigor el nou Reglament general de protecció de dades, imposat per la Unió Europea, que serà d’aplicació directa a tots els països de la UE a partir del 25 de maig de 2018. La Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) actual ja està sent reformada per adaptar-la al nou reglament europeu i tindrà només caràcter subsidiari. Com afecta la Llei Orgànica de Protecció de Dades les empreses culturals i les que desenvolupen el seu objecte social en l’àmbit artístic, de producció i gestió d’espectacles i també de creació de continguts audiovisuals?
 

  • Afecta directament. La normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal és aplicable a totes les empreses i autònoms amb independència de la dimensió i el tipus de negoci. Hem de tenir en compte que la imatge de qualsevol persona és també una dada personal que s’ha de protegir.
  • L’empresa ha d’assegurar-se de tenir establerts mecanismes i protocols de seguretat que, de manera activa, garanteixin la privacitat de les dades personals de les quals és responsable (dades de clients, de treballadors, de proveïdors, etc.).

 
Les novetats mes importants del nou Reglament són les següents:
 
1- Unificació de normativa a tota la Unió Europea.
2- Augment de les exigències de seguretat i compromís de les empreses en relació amb la protecció de dades per garantir unes majors garanties de privacitat a les persones. Per exemple, la fi del consentiment tàcit, el dret a ser informat si les dades personals han estat piratejades, més transparència quant a l’ús d’un llenguatge clar i comprensible sobre les clàusules de privacitat, la incorporació del dret a l’oblit, etc.
3- Enduriment dels controls i les sancions, que poden arribar fins als 20 milions d’euros o al 4% de la facturació de l’infractor, a més de la obligació directa d’indemnitzar l’afectat.
 
És important que disposeu dels coneixements entorn la obligatorietat a l’hora d’aplicar la normativa de protecció de dades i el contingut d’aquest nou Reglament.
 
 
Interessats: companyies, productores i professionals del sector de l’entreteniment i la cultura.
 
Programa
 
8.45 – 9.00 h: registre i inscripcions.
 
9.00 – 10.45 h: l’aplicació de la Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) i del Reglament més recent, a càrrec de Jorge Gutiérrez, responsable del Departament de Protecció de Dades i Noves Tecnologies, i soci del despatx d’advocats Globalpacta, Advocats economistes i consultors. Especialitzat en Dret de les noves tecnologies i Protecció de dades. Assessora i implementa protocols de seguretat i acompliment normatiu a desenes d’empreses.
 

  • Antecedents. Històric.
  • Punts clau del nou Reglament general de protecció de dades.
  • Objectius del nou Reglament.
  • Dificultats d’implementació.
  • Visió de futur sobre aquesta matèria.

 
Modera: Cristina Calvet,advocada de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i membre del Comitè Científic i docent del màster de drets de Propietat Intel·lectual a l’Il·lustre Col·legi de Advocats de Barcelona (ICAB).
 
10.45 – 11.00 h Torn de preguntes.

HORARI

13-07-2017. 08:45h-11:00 hores

ESPAI

Sala d’actes de l’Arts Santa Mònica
Rambla santa Mònica, 7.
Barcelona 08002.
INSCRIPCIONS AQUÍ

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a