Notícies

Antonio Álamo, XXI Premi SGAE de Teatre Infantil

El dramaturg Antonio Álamo (Còrdova, 1964) ha resultat guanyador del XXI Premi SGAE de Teatre Infantil, que convoca anualment la Fundació SGAE, per la seva obra ‘La increïble història de la caca mutant’. L’autor aconsegueix així aquest guardó, dotat amb 8.000 euros, el diploma, la publicació del text en la Sèrie de Teatre Infantil i Juvenil Sopa de Llibres (coeditat pel grup editorial Anaya al costat de la Fundació SGAE) i la dramatització del text guanyador dins del XXV Cicle SGAE de Lectures Dramatitzades.

“M’ha fet una il·lusió tremenda rebre aquest guardó, és genial, sobretot, per ser la meva primera incursió en el gènere de literatura infantil i perquè, a més, en temps tan durs per a la creació, qualsevol alè és molt benvingut”, apunta l’escriptor andalús. “Crec que encara són pocs els premis centrats en el teatre per a la infància i destacaria el de Fundació SGAE per ser un dels de major dotació econòmica i tractar-se d’unes edicions molt cuidades”, assenyala.

Per al creador, que no buscava segones lectures, “el títol anuncia perfectament el que és l’obra, una història divertida i absurda amb una caca com a protagonista, que va mutant perquè necessita sobreviure”. “En temps de pandèmia –ens compta- i malgrat les circumstàncies, estic sent molt productiu: en aquest tancament he escrit novel·les, contes, una obra de teatre juvenil… era bon moment per a desenvolupar i donar vida a unes certes idees. Aquesta era una d’elles, no sols dirigida als més petits, sinó que també està pensada per a diversió dels adults”. A tenor d’això últim, l’autor de ‘La increïble història de la caca mutant’ afegeix, a més, que entre les seves obres favorites cap figura com Peter Pan, que originàriament era una obra de teatre, “d’aquestes històries amb l’etiqueta d’obres per a nens o adolescents”.

Encara que neòfit en històries per als més petits, Antonio Álamo és un autor prolífic, que a més d’escriure novel·la, assaig i teatre, s’ha fet càrrec de la dramatúrgia d’espectacles de companyies com Chirigóticas, de les quals també ha estat director dels seus cinc muntatges, o TNT/Dones del Vacie, per citar algunes de les seves col·laboracions més capdavanteres dels últims anys.

El jurat del XXI Premi SGAE de Teatre Infantil ha estat presidit per l’autor i escriptor bilingüe Paco Romeu; l’actriu i directora Fina Calleja; i els dramaturgs Rocío Bello i Javier Hernando, guanyadors del XX Premi SGAE de Teatre Infantil. Al XXI Premi SGAE de Teatre Infantil han concorregut un total de 78 obres originals.

Informació extreta d’Artezblai

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a