Notícies

Albert Vinyes, Moi Jordana Cia. de circ i la companyia Sgratta premiats amb les Beques de Creació 2022

En el marc de lesBeques de creació 2022″ l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics -TTP- ha premiat un total de tres projectes. L’objectiu de la convocatòria és “oferir l’oportunitat de rebre una mirada externa que regui el procés de creació amb assessorament artístic“.

Les tres Beques de Creació, destinades a membres de la TTP, estan valorades en un import de 1.000 euros. I els premiats, escollits per una comissió de valoració formada per 5 persones representants de diverses companyies membres de la TTP que no s’hagin presentat a la convocatòria, han estat:

  • Albert Vinyes, per a la contractació de Susanna Barranco Iglesias qui realitzarà la direcció artística de l’espectacle ‘Memòria de l’Aigua’
  • Moi Jordana Cia. de circ, per a la contractació de Lluis Rodriguez Albadalejo per la composició musical de l’espectacle ‘Mon petit cirque’.
  • La companyia Sgratta, per a la contractació de Jordi Girabal Vilar com a director de l’espectacle ‘Les pirates de terra endins’.

La comissió ha volgut destacar la diversitat de propostes presentades, per la varietat de les temàtiques i disciplines dels espectacles i pels estadis diferents en què es troben els processos de creació presentats. Al mateix temps que “es vol posar en valor l’aposta que fan companyies amb diverses trajectòries, que acostumen a treballar internament les creacions, d’obrir els processos a la incorporació de professionals externs per enriquir-les”. 

Els projectes guanyadors

Memòria de l’Aigua, Albert Vinyes

La Capdenúvol és una nena molt divertida i una mica trapella a qui li encanta anar al riu a saltar bassals amb el seu amic, en Setciències.

Però aquella tarda en baixar al riu descobreixen que l’aigua no està tan neta com hauria de ser. L’aparició de l’amo de la fàbrica fa que, espantats, caiguin al riu i hagin de marxar a casa ben molls.

A la pobre Capdenúvol, només li faltava això, i aquella nit s’adorm ben trista i enfadada amb ella mateixa, el seu amic i la seva mare.

Acompanyada pel seu vaixell de paper, viatja en somnis cap a un desert imaginari on troba un simpàtic saurí, un vell savi amb una habilitat molt especial, és un llegidor de llàgrimes! Ell sabrà fer-la arribar al fons del seu cor fent un viatge emocional a través de l’aigua, i la Capdenúvol es despertarà l’endemà al matí amb un coneixement que la farà més gran, i l’ajudarà a trobar la solució per fer que el riu deixi d’estar contaminat.

Mon petit cirque, Moi Jordana

Moi Jordana presenta en duet la tercera producció de la companyia. Un espectacle de mitjà fomat de carrer i sala, basat en el circ i el clown, sense text. Una reflexió sobre la zona de comoditat, vista des de l’absurd i amb molt d’humor. Una experiència compartida entre actors i públic des de la poètica del pallasso.

Un viatge metafòric i humà cap a les profunditats del nostre ser, de com ens sentim quan ens treuen del lloc que coneixem. Mostrant que a vegades tot i que la nostra zona de confort sigui incòmode preferim quedar-nos en ella.
A través del circ viurem situacions divertides, incòmodes i poètiques, el fracàs i l’éxit. Però sobretot molts riures.

Les Pirates de Terra Endins, companyia Sgratta

Han existit realment dones Pirates?

Aquesta és la pregunta que es fan dues germanes de de terres de secà quan descobreixen un misteriós bagul que les portarà a recórrer un llarg viatge per anar a veure el mar.

Pel camí aniran coneixent la història de Blanca Martingales, la Reina dels Pirates, i la seva extraordinària vida.

La Marina i l’Ona aniran a l’abordatge d’aventures, però… seran capaces de trobar algun tresor inesperat?

Les Pirates de Terra endins és una llegenda basada en vides reals de dones pirates com Grace O’Malley, Anne Bonny o Mary Read.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a