Notícies

Acord entre l'INAEM i la FEMP per contractar més companyies escèniques

L’Institut Nacional per a les Arts Escèniques i la Música (INAEM) signarà el proper octubre un conveni de col · laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) encaminat a reactivar la contractació de companyies de circ i teatre.
Serà en el marc del Programa Platea, que amb aquest objectiu comptarà l’any vinent amb un pressupost de 1,5 milions d’euros, ha explicat a la premsa el cap de l’àrea de la subdirecció general de Teatre de l’INAEM, Juan Pablo de la Cruz.
El representant de l’INAEM ha fet aquestes declaracions minuts abans de participar a Àvila en una taula rodona inclosa dins del I Festival Internacional del Circ i les Arts Circenses de Castella i Lleó “Cir & co”, que ha comptat amb la participació d’especialistes en la matèria.
De la Cruz ha explicat que el Programa Platea persegueix “la reactivació de contractació de companyies, no només circenses, sinó teatrals, per part dels ajuntaments”, davant la caiguda de les subvencions de les comunitats autònomes i els consistoris, mentre l’IVA pujava al 21 per cent.
Tot això ha produït, al seu parer, “una caiguda de la contractació municipal de les companyies teatrals i circenses”, d’aquí que l’objectiu d’aquest organisme dependent del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport consisteixi a “contribuir en part al fet que no només es cobreixi un determinat ingrés per taquilla, sinó que també es complementi el catxet”.
El proper octubre, a més del protocol de col·laboració amb la FEMP, també serà elaborat el catàleg d’espectacles i es dissenyarà el “desenvolupament administratiu dels contractes que han de subscriure amb les companyies”, a més d’altres tràmits.
Juan Pablo de la Cruz ha reconegut que el desenvolupament de les arts circenses a Espanya durant els últims anys ha estat “desigual i irregular”, si bé ha admès que hi ha una “especial sensibilitat” i una “corrent que ha intentat prémer aquesta situació de desatenció que arrossegava el circ i que al llarg dels darrers anys s’està tractant de revertir “.
Aquesta qüestió, ha assegurat que “és intenció” de l’INAEM i de tots treballen a la Direcció General de Teatre i Circ “tirar-lo endavant”.
En aquest sentit, ha apuntat que entre els seus objectius hi és la intenció d’implantar en el currículum universitari “el grau de circ”, per la qual cosa estan mantenint converses amb representants del Ministeri d’Educació i de les escoles de circ per posar en marxa que fins al moment ha qualificat de “embrionari”.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a