Notícies

Acció Cultural Espanyola obre la convocatòria del Programa PICE Mobilitat 2021

Després de gairebé una dècada de convocatòries ininterrompudes secundant a centenars de professionals espanyols de la cultura, el programa PICE s’ha consolidat com una eina estratègica per a Acció Cultural Espanyola. A través d’ell, impulsa i facilita la presència internacional del sector cultural espanyol, prioritzant les propostes emergents i aquelles que reflecteixen la pluralitat i riquesa cultural d’Espanya. El programa ofereix dues línies de suport que es complementen entre si:

PICE visitants. Facilita, assumint part dels costos que les entitats culturals espanyoles actuïn com a amfitriones de professionals internacionals que vénen a Espanya per a conèixer de primera mà el sector cultural i creatiu. Aquest coneixement per part de selectors estrangers potència la presència dels creadors espanyols en projectes a l’estranger.

PICE mobilitat. Facilita que les entitats culturals estrangeres convidin a professionals espanyols a participar en els seus programes i projectes. Quan un selector internacional té interès a incorporar la participació d’un professional espanyol en un projecte, compta amb el suport del *PICE per a assumir part dels costos d’aquesta invitació.

Els projectes seleccionats podran comptar amb ajudes econòmiques en gairebé tots els aspectes organitzatius, des dels desplaçaments o viatges a la producció d’obra o publicació de catàleg. Per a la literatura i el llibre han destinat fins a 225.000 euros que seran atorgats al llarg de l’any amb la possibilitat de sol·licitar fins a 15.000 euros per projecte.

En 2021 aquestes dues línies de suport es mantenen, però han estat millorades per a oferir un programa encara més transparent, objectiu i eficient. Les primeres millores s’han incorporat a la convocatòria del *PICE mobilitat 2021. La seva nova convocatòria incorpora aquestes novetats:

► Sense restriccions de dates per a presentar la teva sol·licitud: s’obre el calendari perquè puguis presentar la teva sol·licitud quan vulguis, no en un període delimitat. A partir d’ara, les convocatòries generals són obertes i contínues, amb resolucions trimestrals. Això permet a Acció Cultural Espanyola incorporar, si es consideren necessàries, noves convocatòries específiques per a una àrea de creació, un territori o línies d’actuació determinades.

► Bases a mesura de cada convocatòria: a més de les bases marc generals del programa, es publiquen altres específiques per a cada convocatòria. D’aquesta manera, s’adeqüen els seus requisits a les característiques pròpies de cadascuna, mantenint la coherència amb els requisits establerts en la general.

► Millora del procés de selecció: s’han redefinit els objectius i accions de l’estratègia *PICE. Igualment, Acció Cultural ha perfeccionat els seus barems en fixar criteris de puntuació i indicadors de mesurament que li permeten avaluar millor el procés de selecció.

► Ampliació del suport a nous tipus de projectes: es continua col·laborant amb projectes presencials però es comencen a donar suport a activitats semipresencials i en línia.

►Augment de les partides de despesa que poden comptar amb el suport d’Acció Cultural Espanyola: s’amplia el catàleg de despeses incorporant noves categories vinculades expressament a la celebració d’esdeveniments virtuals o semipresencials.

► Increment dels límits pressupostaris: s’incorporen nous límits econòmics per àrees temàtiques, entitat i participant o col·lectiu artístic amb la finalitat d’adequar-se més a les necessitats reals dels sol·licitants.

Coneix les bases generals de les ajudes, les bases de la convocatòria 2021 y accedeix al formulari d’inscripció.


Últimes notícies d’Ajuts i subvencions:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a