Notícies

8 companyies associades a la TTP presenten espectacle al FIET que es celebra del 17 al 20 d’octubre

 
8 companyies associades a la TTP han estat seleccionades per presentar les seves propostes a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (FIET), que arriba a la 17a edició i enguany es celebrarà del 17 al 20 d’octubre a Vilafranca de Bonany (Mallorca).
Una de les particularitats de la participació dels associats de la TTP en aquesta fira, és que tres dels espectacles que es presenten, són estrenes absolutes, que hi ha també dos espectacles en procés de creació (work in progress) i un altre que l’any passat va estar en el mateix festival en aquesta situació i en l’edició d’aquest any es presenta en la seva versió acabada.
Al FIET, una de les mostres de referència de les arts escèniques infantils i familiars a l’Estat juntament amb FETEN de Gijón i la Mostra d’Igualada, hi actuaran:
 la Companyia d’El Príncep Totilau (Brutus), La Tal (Italino Grand Hotel). Alguns espectacles tenen connotacions particulars. Per exemple; Hamelí (Xip Xap), Pigs (Campi Qui Pugui) i On vas, Moby Dick? (Centre de Titelles de Lleida) són estrenes absolutesBye, bye Confetti, de La Baldufa, és un espectacle que es va programar l’any passat al FIET com a espectacle en procés de creació i torna a aquesta edició ja com a espectacle absolutament acabat i rodat. En la mateixa situació de La Baldufa l’any passat, és a dir, en procés de creació, es troben el Zoom de la Companyia Moviments, que fa doblet, i Fragile, de Labú Teatre. Aquestes dues companyies continuaran creant aquests dies aixoplugats per la mostra balear, comptant amb el públic de la fira.
Finalment, un altre espectacle amb connotacions especials és el Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol, de La Pera Llimonera. Aquest espectacle va triomfar en la darrera edició de la Mostra d’Igualada, va ser premiat per la Xarxa Alcover i serà l’espectacle de cloenda del FIET.
Aquest cap de setmana, les tres companyies que estrenen espectacle (Xip Xap, Centre de Titelles de Lleida i Campi Qui Pugui) han protagonitzat un acte peculiar i han presentat conjuntament, a la Sala 2 de l’Escorxador, els tres espectacles que s’estrenaran de manera oficial a la localitat mallorquina. Aquestes tres companyies formen part de les dotze que hi participaran, que suposen gairebé un terç de les seleccionades, la qual cosa dona una idea de la potència de la creació catalana en aquest àmbit. Cristina Garcia, de Campi Qui Pugui, ha explicat que l’acte de l’altre dia a l’Escorxador és una mostra de com de ben avingudes estan les companyies lleidatanes.
Víctor Polo, de Xip Xap, ha explicat que la companyia, a més de participar en el programa oficial, també farà una funció d’Hamelí amb un objectiu solidari amb els afectats de les inundacions de fa uns mesos a Sant Llorenç Des Cardassar, una altra dedicada a avis i néts i una altra per escolars a Binissalem. Hamelí ha fet residència aquests darrers dies a l’Escorxador.
Per la seva banda, Oriol Ferre, del Centre de Titelles de Lleida, ha explicat que On vas, Moby Dick? arribarà al FIET sense rodatge, però totalment acabat. Aquest és un clàssic que els responsables del centre han madurant i treballat durant un any. La novetat en aquest espectacle és la utilització de la projecció, incorporada a l’espectacle literalment, ja que la pantalla, on es projectaran imatges animades, està incorporada a l’escenografia.
Finalment, Cristina Garcia, de Campi Qui Pugui, ha explicat que estrenaran al FIET l’espectacle itinerant Pigs, una relectura del clàssic Els tres porquets: “Els tres porquets s’han fet enormes, i el llop ha envellit. La fera continua anant darrera dels porquets i després de tant de temps en aquesta mena de bucle, gairebé ja s’han fet amics, tot i que el llop no n’és del tot conscient, de manera que pels porquets el llop és com una mascota.”
 
 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a