El 6 de novembre de 2020, l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de
Catalunya portarà a terme, a partir de les 10 hores, la 7a jornada sectorial que enguany es titula ‘Oportunitats per reinventar-nos’.
10.00 – 10.10 h.
BENVINGUDA A LA JORNADA, ROBERTO G. ALONSO, president de l’ACPDC
Moderarà la sessió la coordinadora de l’entitat, Maribel Tomás.
10.10 – 10.25 h.
PONÈNCIA DE FÁTIMA ANLLÓ. Fundadora i directora del ‘Observatorio de Creación y Cultura Independiente’.
L’objectiu d’aquest observatori és potenciar un desenvolupament més robust del sector cultural independent, mitjançant la recerca i la generació de coneixement de manera que tots els agents del sistema de les arts i la cultura disposin d’informació significativa per a millorar l’eficàcia de les seves decisions. De fet en aquests moments estan treballant en un estudi per valorar la situació de les .companyies de dansa amb l’objectiu de proposar polítiques públiques de cultura adequades al sector.
10.25 – 10.40 h.
PONÈNCIA D’ELENA DÍAZ, responsable d’arts escèniques del Departament de Projectes AC/E
El Programa AC/E per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) impulsa i facil·lita la presència exterior del sector creatiu i cultural espanyol. A més, des d’AC/E estan col·laborant amb la Plataforma Iberoamericana de Dansa en un projecte que té com a objectiu fomentar la cooperació en l’àrea de la dansa entre els països iberoamericans.
10.40 – 10.55 h
PONÈNCIA DE NORKA CHIAPUSO, director de Dferia
Dinamitzar elmercat de les arts escèniques, mediar i interrelacionar als seus agents, i aportar novetats i innovació, són objectius bàsics d’aquest esdeveniment. El seu director ens parlarà sobre com estan preparant l’organització de l’edició 2021 i quines iniciatives estan treballant per adaptar-se als nous temps.
10.55 – 11.10 h.
PONÈNCIADE CESC CASADESÚS, director del Grec Festival
Durant el festival es van poder presentar, aquest any, gairebé totes les propostes presencials (unes 100) que hi havia inicialment programades. El Grec també es va poder viure a través de nous canals i plataformes, i ha engegat una iniciativa anomenada ‘De Grec a Grec’ que perllonga el festival en el calendari i possibilita que moltes coproduccions que no es van poder estrenar a causa de les limitacions pel confinament de la covid-19, s’estrenin en els teatres de Barcelona.
11.10 – 11.25 h.
PONÈNCIADE TENA BUSQUETS, directora artística del festival Sismògraf
El Sismògraf 2020, que s’havia de celebrar del 23 al 26 d’abril, es va reiventar i encara es pot gaudir, concretament fins a finals del mes de novembre, en diferents formats: Rèpliques, Piroclasts, Sismoweekends i Sismodays. La d’enguany és doncs una edició diferent, però sense perdre la seva
essència.
11.25 – 11.40 h.
PONÈNCIADE PAU ESTREM, director del Danseu Festival
Aquest 2020 van encarar la 8a edició d’aquest festival que es realitza a Les Piles (Conca de Barberà), respectant i seguint totes les mesures de seguretat necessàries imposades per la pandèmia, però a la vegada vanmantenir els valors d’aquest esdeveniment: proximitat i no cultura de masses; qualitat i no quantitat; descentralització; accessibilitat; i ruralitat.
11.40 – 12.00 h.
EXPERIÈNCIES DURANT LA PANDÈMIA
Les companyies Roberto G. Alonso, Roseland Musical i Thomas Noone Dance ens explicaran com han hagut d’adaptar els seus espectacles i la seva manera de treballar per fer front a les noves exigències de la pandèmia. També ens explicaran com s’han reinventat i com fan front a aquests moments de dificultat.
12.00 – 13.30 h.
DEBATOBERT AMB LA PARTICIPACIÓ DELS PONENTS I DELS PARTICIPANTS
0 comentaris