Notícies

6 socis de la TTP a la Fira d’arts escèniques i música de Friburg

La 29a fira internacional d’arts escèniques i música Internationale Kulturbörse Freiburg (IKF) de Brisgòvia (Alemanya) acull del 22 al 25 de gener un total de 22 companyies, empreses i institucions culturals catalanes, moltes de les quals adrecen les seves propostes a tots els públics i formen part de l’escena familiar de casa nostra.
La presència catalana es concentra a l’estand del Departament de Cultura de la Generalitat, organitzat per l’Àrea de Mercats de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), amb l’objectiu de donar un major impuls al sector donant a conèixer les propostes del país al públic professional que hi assisteix, principalment programadors i responsables de festivals d’arts de carrer, teatre, dansa, espectacles infantils, circ i música, tant alemanys com centreeuropeus.
Enguany, Friburg ha escollit 12 companyies catalanes per actuar durant la fira i presentar en directe els seus espectacles. Són, els nostres socis Campi Qui Pugui i la Cia. La Tal, i l’Orquestra de Cambra de l’EmpordàToti Toronell, Ponten Pie, PSiRC, (nominada al premi IKF “Freiburger Leiter”), , La Industrial Teatrera, Circ Pistolet, PuntMoc, Las Polis (guanyadora del premi IKF “Street Theatre” 2016), La Maleta dels Espectacles i Peus de Porc.
També assisteixen a la fira alemanya els nostres socis Xip Xap Teatre, Xirriquiteula Teatre (sota el paraigües d’Obsidiana) i Fadunito, JAM i Campi Qui Pugi (sota el paraigües Ponent Street). També hi són les companyies Actua Produccions, Bigolis Teatre, Criant Pèl, Holoqué, La Petita Malumaluga, PuntMoc i la Fira Mediterrània de Manresa.
En els últims anys, les arts escèniques i la música catalanes han aconseguit fer-se un lloc com a referent per als programadors alemanys, gràcies entre altres a la participació a diverses edicions de l’IKF de companyies catalanes, amb produccions que després han girat amb èxit per Alemanya i Europa.
Bona part dels visitants a l’IKF són programadors de festivals i responsables de programació d’institucions culturals, moltes d’elles municipals, que acudeixen a la fira per trobar propostes d’arts de carrer, teatre, màgia, circ, instal·lacions i música que després programen, ja sigui dins d’un festival o bé en alguna de les sales o espais que gestionen. Durant l’edició 2016 de l’IKF van passar per la fira més de 4.500 persones. Van participar-hi un total de 360 expositors i es van programar 170 actuacions en directe amb la participació d’artistes i grups de 31 països.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a