Notícies

52 mesures del sector de les arts escèniques per afrontar la crisi del COVID-19

El sector de les arts escèniques i musicals s’uneix per a reclamar un paquet de mitjanes extraordinàries que permetin afrontar les conseqüències de la crisi provocada pel COVID-19.

El sector de les arts escèniques i la música alerta que, en el període comprès entre març i maig de 2020, ha hagut de fer front a la suspensió d’unes 30.000 funcions i a unes pèrdues superiors als 130 milions d’euros, que podrien incrementar-se en els pròxims mesos.
En un estat d’emergència cultural, el sector es dirigeix conjuntament i amb una sola veu per a requerir una actuació immediata i coordinada de totes les Administracions.
Les 33 entitats (entre les quals la TTP) que subscriuen el document demanden un “pla de xoc” amb fons suficients per a fer front al perjudici econòmic. A més de l’execució total del pressupost de despesa consignada en arts escèniques i musicals per al present exercici, reclamen la protecció del teixit empresarial artístic i creatiu i altres accions en matèria laboral que tinguin en compte la realitat d’un àmbit «estratègic per a l’Estat». Així mateix, sol·liciten que s’incentivin campanyes de consum cultural una vegada superada a la crisi.
La pràctica totalitat de les associacions professionals de creadors, companyies, empreses productores i distribuïdores, tècnics de l’espectacle i espais d’exhibició que integren el sector escènic i musical del nostre país han subscrit un document conjunt en el qual reclamen a les administracions, a través de 52 propostes, una bateria de mesures extraordinàries que permetin afrontar els efectes derivats de la crisi sanitària provocada pel COVID-19. Aquest document és fruit de les aportacions consensuades per les 33 entitats que han participat en les diferents taules de treball constituïdes.
Descarrega el document:

52 MESURES COVID ARTS ESCENIQUES

Adhereix-te (a nivell personal i com a entitat) a les 52 mesures omplit aquest FORMULARI
Més informació:
Notícia al web de PATEA
 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a