Notícies

36 propostes per a la millora de la condició professional dels treballadors en el món de la cultura

El CoNCA va presentar el document 36 propostes per a la millora de la condició professional en el món de la cultura.
L’acte va tenir lloc el passat dia 25 de juny a la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona.

Durant l’acte de presentació, el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Sr. Carles Duarte, ha destacat el ferm compromís d’impulsar des d’aquest organisme la proposta d’un conjunt de mesures per a millorar les condicions de treball de creadors, artistes, intèrprets i professionals d’altres oficis connexes, els quals sovint es troben en una situació de precarietat tal com revelen les dades recollides en una enquesta realitzada pel CoNCA en la que s’evidencia que el 43% dels treballadors del sector perceben menys de 12.000 euros d’ingressos bruts anuals per la seva activitat artística.
El document que s’ha presentat és el resultat d’un estudi previ que ha recollit totes les tasques realitzades anteriorment i les reivindicacions històriques de les organitzacions representatives dels treballadors de la cultura. Aquesta feina ha permès plantejar alternatives per intentar donar resposta a situacions anòmales del sector tant en un àmbit normatiu com en el de gestió.
El document resultant, que ha estat contrastat amb els representants del sector en un procés d’esmena i millora, inclou 36 propostes agrupades en quatre eixos temàtics: el tributari, el laboral, el contractual i de drets d’autor i el formatiu.
Us podeu descarregar el document definitiu i el resum

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a