Notícies

3 companyies de la TTP presents a Territori Creatiu, l’espai d’acompanyament dels processos de creació de FiraTàrrega

Territori Creatiu

Espai, públic i mercat. Aquests són els tres conceptes a través dels quals FiraTàrrega focalitza aquest any l’acompanyament que Territori Creatiu ofereix als artistes per dur endavant els seus processos de creació i producció escènica. Enguany hi destaquen propostes on el carrer i l’espai públic són protagonistes, amb artistes i companyies de llarg recorregut i trajectòria que s’arrisquen en formats però també amb noms emergents per donar espai i veu al talent més jove.

Territori Creatiu és el programa de recerca, innovació, capacitació professional, acompanyament de processos creatius i coproducció d’espectacles, des d’on FiraTàrrega posa a disposició de creadors i professionals la seva expertesa en arts escèniques, arts de carrer i espai públic. Així mateix, és l’espai de vinculació creativa amb la ciutadania, el territori i els agents socioeconòmics per tal de generar llocs de confluència, complicitats i sinergia en benefici de la creació escènica i del desenvolupament de la comunitat al voltant del projecte de FiraTàrrega. El programa està format pels apartats HivernemSuport a la Creació i In Situ – (Un)CommonSpaces i compta enguany amb la implicació i complicitat d’una cinquantena de Còmplices a la Creació formats per institucions, equipaments i espais de producció i exhibició que contribueixen a cobrir les necessitats de creació i a fer viables els projectes artístics de cada companyia.

17 són les propostes artístiques que integren Territori Creatiu 2023. Tot plegat suposarà gairebé la meitat de la programació de FiraTàrrega que aquest 2023 tindrà lloc del 7 al 10 de setembre. Entre aquestes 17 propostes, destaca la presència de tres companyies sòcies de la TTP.

Companyies sòcies de la TTP a Territori Creatiu 2023

Jo, travesti és la proposta que porta la Cia. Roberto G. Alonso, un espectacle multidisciplinari que, a traves del teatre, la dansa, la música i la performance, reivindica la figura del travesti.

Jo, travesti Roberto G

Farrés Brothers i Cia arriba amb una primera peça de carrer dirigida per Marta Sitjà que porta per títol HoHiHu. L’horrible història de la humanitat i aborda la història de la humanitat des de l’humor, l’única arma que pot canviar alguna cosa.

Farrès Brothers HiHoHu

La Baldufa aterra amb una nova creació de circ contemporani i teatral on, per primer cop, els integrants de la companyia no són els actors protagonistes. 

La Baldufa nova producció

FiraTàrrega compta amb anys d’experiència en acompanyar i assessorar les noves creacions en funció de les seves rutes i possibilitat de mercat. Un procés que té com a objectiu l’aterratge de les produccions al mercat amb les millors garanties de qualitat artística

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a