Notícies

16 companyies de la TTP participen a Mostra d’Igualada

Mostra d’Igualada, fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, presenta enguany 47 espectacles dels quals 16 son de companyies associades de la TTP. L’ esdeveniment reuneix habitualment prop de 30.000 espectadors i més d’un miler de professionals del sector en una jornada de difusió dels millors espectacles per a públic infantil i juvenil. 

Marcel Gros – Petit Univers s’apaga el llum i un somni el ve a buscar… Troba el fil de la història i entra dins les pàgines del llibre… Era alhora autor i protagonista, actor i espectador de peripècies surrealistes… fauna, flora, personatges i paisatges imaginaris que l’acompanyaran a descobrir que tots tenim el nostre PETiT UNiVERS 

La Industrial Teatrera – Herència Un espectacle en clau de clown per reflexionar sobre el món que ens han deixat i el món que volem deixar. Dos personatges dins d’un abocador d’escombraries… un viatge tendre i divertit per transformar la nostra herència.

Ponten Pie – Bajau Amb aquest espectacle visual i màgic, Sergi Ots i Mariona Moya reivindiquen poder quedar-se en aquest entorn d’absoluta calma; un diàleg intern d’un cos en creixement que vol continuar sent peix en aigües maternals. La canalla al·lucinarà amb aquesta posada en escena plena de fantasia i imatges que deixaran petits i grans amb els ulls ben oberts.

Farrés Brothers i Cia. – Quanta, quanta, guerra… Parla de la necessitat universal de volar del niu i conèixer món. Meravelloses paraules escrites fa quaranta anys per Mercè Rodoreda, dites per un jove d’avui.

Companyia de Comediants La Baldufa – Imperfect – ESTRENA En un moment de canvi social, de pors i d’incerteses pel futur que vindrà, tres cossos inexperts, imperfectes i amb mobilitat limitada, decideixen reinventar-se, jugar com a nens, i experimentar amb la dansa —un llenguatge completament nou per a ells—. Són tres persones adultes, superant els seus límits i explorant les seves possibilitats.

Antonella d’Ascenzi – Filar – ESTRENA Una peça de dansa contemporània i poesia visual amb una performer i una marioneta. Parla sobre el poder de la relació, entre cossos i objectes, una relació que es desenvolupa des de la distància dels fils.

De_Paper – Miranius – ESTRENA Miranius és la història d’un paisatge. Un paisatge on cada animal, cada arbre, cada pedra o cada meandre del riu hi té el seu encaix, i com si de peces d’un tàngram es tractés, amb cada moviment fan néixer noves figures, noves realitats.

Múcab Dans – Bulb & Me – ESTRENA Una escenografia interactiva de bombetes que reaccionen al moviment dels cossos en moviment. Un diàleg que sorgirà de la relació entre Irina Martínez i la pròpia escenografia. 

Tombs Creatius – Secrets Secrets és un espectacle vivencial de carrer que proposa al públic de totes les edats ser protagonista de la seva pròpia història a través d’un recorregut en la recerca d’un gran secret, que només descobriran jugant i deixant-se emportar per la curiositat. Artesania i tecnologia es combinen per oferir una experiència personalitzada. 

Zum-Zum Teatre – Soc una nou L’advocada Marinetti és una dona implacable i amargada que ha denunciat a gairebé tot el veïnat. La seva vida canvia el dia en què l’Omar, un nen refugiat, cau d’una branca de la seva noguera. El nen transforma la seva vida per complet i per poder quedar-se amb ell, diu que és una nou i que, segons una antiga llei, tots els fruits que cauen al seu jardí li pertanyen. El jutge i el fiscal, incrèduls, escolten als testimonis. Mentre, l’Omar recorda com va haver de fugir d’un país en guerra i com va perdre als seus pares al mar, esperant tenir una oportunitat a la vida.

Engruna Teatre – Univers Una experiència per a la primera infància plena de poesia i moviment Individus, cossos, objectes, que es desordenen, es mouen, es troben, es tornen a ordenar. Que troben l’equilibri i l’harmonia dins de la immensitat.

Festuc Teatre – La llàntia meravellosa Alguna vegada heu somiat en trobar una llàntia meravellosa amb un geni a dins capaç de concedir-vos tres desitjos? Aquesta història està protagonitzada per una nena i la voluntat de complir el seu únic desig: que la mare es curi de la malaltia que pateix. El geni és capaç de concedir riquesa, bellesa, poder o fama. No obstant, es troba a una nena que no anhela cap d’aquestes coses.

Holoqué – La caixeta Dues ballarines descansen al capdamunt d’una caixeta de música gegant. L’espectacle ens endinsa en un viatge ple d’engranatges que es transformen i donen vida a una bonica història d’amor prohibit entre la música i la dansa sota el govern del rei Por.

La Pera Llimonera – Un vestit nou per a l’emperador – ESTRENA Sa Majestat l’Emperador, tot i tenir l’armari ple a vessar, no està mai content amb els vestits que porta. Per satisfer-lo, el seu conseller fa una crida a tots els sastres i modistes de l’Imperi perquè presentin els seus dissenys a canvi d’una gran recompensa.

Cia. Sifó – Sabates vermelles Una parla amb el gest, l’altra amb la música. En la musicalitat construeixen la història d’una nena pobre però lliure que un dia va a parar a una casa benestant. Així la nena creix deixant enrere la misèria en què vivia, però aviat veu com la comoditat i la seguretat tenen el preu d’un estricte control sobre allò que ha de ser i fer.

Rikus – Rikus i els Cromàtics Un viatge pel món amb bon humor i bona música per fer que la Terra torni a brillar. Els Cromàtics (que fa mil·lennis que estudien tots els planetes de la Via Làctia per crear una xarxa d’amistat universal) estan preocupats perquè han detectat una cosa que no rutlla: segons els seus estudis més recents, el planeta Terra ja no brilla com abans. En Rikus guiarà els Cromàtics per tot el planeta per esbrinar què hi està passant.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a