Viquipèdia i el coneixement obert: com es poden obrir continguts perquè s’aprofitin legalment a la xarxa

sde_logoLa Viquipèdia ha esdevingut una de les principals fonts d’informació a escala mundial. Amb més de 270 versions lingüístiques i 20.000 milions de pàgines vistes cada mes, aquesta enciclopèdia feta per voluntaris es troba entre els 5 webs més visitats del món. Institucions culturals de tota mena (museus, arxius, biblioteques, universitats) ja hi col·laboren i la fan servir per difondre els seus continguts.

En aquesta sessió es vol explicar què és, com funciona i com el sector cultural i creatiu pot col·laborar-hi facilitant la tasca dels voluntaris per difondre els seus productes i/o les seves produccions. El curs vol oferir un marc conceptual i, alhora, facilitar consells pràctics sobre com es dinamitza una comunitat digital de voluntaris.

Objectius

Conèixer què és i com funciona la Viquipèdia.
Aprendre sistemes per aplicar estratègies de difusió i posicionament de continguts a curt i a mitjà termini.
Conèixer el món de les llicències Creative Commons i les seves implicacions en la difusió de continguts en obert.
Sessió adreçada a professionals del sector cultural i creatiu especialitzats en difusió de continguts, tant generadors de coneixement com personal de departaments de comunicació.

HORARI i ESPAI
Dijous 11 de desembe, de 12:00 a 14:00 h.

Sala d’actes de l’Arts Santa Mònica. Rambla de Santa Mònica, 7. Barcelona 08002.

Ponent

Àlex Hinojo és director de projectes a Amical Wikimedia, l’organització que promou la Viquipèdia i el coneixement lliure en català. Ha dirigit projectes de col·laboració amb les principals institucions culturals del país, sobretot museus i biblioteques, així com amb diverses universitats. És un dels impulsors del projecte GLAM-WIKI i forma part del comitè de coordinació de la iniciativa OpenGLAM, que treballa per facilitar l’obertura de les institucions culturals.

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


La Mostra d'Igualada

Subscriu-te al nostre butlletí

FACEBOOK