Durant 3 dies (18, 19 i 20 de novembre, just abans del Simposi del Putxinel·li), el director, titellaire i especialista en Titelles i Teràpia i en casos de traumatisme social i bèl · lic, el libanès Karim Dakroub, donarà un curs a Barcelona centrat en l’aplicació del teatre de titelles com una eina de mediació en situacions de conflicte i de traumatismes, seguint un acostament psicosocial sobre la comunicació verbal i no-verbal en un espai de seguretat per restablir el paper social de l’individu. Una ocasió única de treballar amb aquest gran coneixedor de la relació entre titelles i psicologia humana aplicada a casos extrems.

Les titelles són considerades aquí com un instrument d’expressió universal per posar en joc l’art visual, l’art dramàtic i la interacció dels nivells intra-personals i interpersonals de cada individu. A través del taller de treball, els participants tindran l’oportunitat d’experimentar el procés de creació i de desenvolupament de l’eina a fi de poder reforçar la seva pròpia capacitat tècnica a través d’una realització artística i psicològica:

– Escalfaments físics i preparació psicològica; exercicis sobre la Consciència del cos, del lloc i del vincle, la memòria afectiva i la memòria del cos a un nivell intra-personal … finestra al Imaginari a través dels sentits.

– Treball d’expressió i de projecció en passar d’un mitjà de creació artística a un altre (dibuix, conte, fabricació, manipulació, joc d’ombres, joc de rol) segons els mètodes d’Art-Teràpia i del cercle complex.

– El visitant inesperat, el titella que crea el canvi.

– Un constant seguiment teòric i psicològic al llarg del curs.

Durada: 15 hores en 3 dies (5 hores per dia: de 9:30 h a 14:30 h.)

Capacitat: 15 persones màxim

Dies i horaris: dies 18, 19 i 20 de novembre de 2013. De 9:30 h a 14:30 h.

Preu: 180 euros. Descomptes especials (20%) a Membres Associats a la revista Titeresante. També als socis de Unima (10%)

Lloc: Sala Massana del Poble Espanyol de Barcelona.

Dirigit a: artistes, psicòlegs, Art-terapeutes, educadors-ras.

Inscripcions: escriure a tonirumbau@gmail.com o trucar a: 659454879

Full d’inscripció: cliqueu aquí .

Curs Karim Dakroub

Formador: Karim Dakroub, titellaire, Director d’Escena, professor de Titelles a l’Institut de Teatre de la Universitat Libanesa. Psicologia clínica, especialitzat en animació psicosocial en societats en guerra.

Karim Dakroub

Karim Dakroub.

Cada participant ha de portar:

– Roba còmoda per al treball de moviment.

– Peces velles de roba o de vestits, i accessoris per a la fabricació de titelles.

– Un esperit obert i ple d’amor.

Font de la notícia: Titeresante