Notícies

Storytelling: el arte de contar historias

30 octubre / 31 octubre – 2015
El taller arrenca del joc com a via per entendre les possibilitats dramàtiques de la paraula, el so, el moviment, la imatge i l’espai. Busca desenvolupar capacitats d’improvisació, consciència de l’espai, construcció de personatges i manipulació d’objectes, utilitzant el cos com a principal recurs per a la construcció d’universos imaginaris en un espai buit. Analitzarem també principis bàsics de dramatúrgia escènica, que durem a la pràctica a través de la creació de petites històries o de la posada en escena d’històries ja escrites.
Cada dia de treball s’iniciarà amb un escalfament i treball corporal; li seguiran jocs i improvisacions individuals i/o de grup, així com un temps de creació supervisada i posterior presentació del material creat.
Aquest curs està dirigit a actors, performers, ballarins, directors d’escena, músics o escriptors de tots els nivells, que tinguin un interès a desenvolupar el seu potencial com a creadors, i ofereix una plataforma per explorar els rols en la creació escènica.
DOCENTS
Noemi Rodríguez

Llicenciada en interpretació textual per l’ESAD de Galícia amb Matrícula d’Honor en el seu projecte final de carrera realitza un Màster en Arts Escèniques a la Universitat de Vigo i un curs de postgrau en la London International School of Performing Arts gràcies a la prestigiosa beca d’estudis de la Fundació Barrié. Com a actriu i directora ha treballat en cinema, teatre i televisió. En teatre i dansa ha participat en projectes duts a terme per institucions de prestigi com el Centro Dramático Galego, el Núcleo de Experimentação Coreográfica do Porto, l’English National Opera i l’Assembly en el Festival Internacional de Teatre d’Edimburg. En cinema i televisió destaquen els seus treballs com a actriu i reportera al programa Land Rober de la TVG i la seva participació en el film A Esmorga, pel·lícula nominada als premis Goya 2015, en la categoria de millor Guió Adaptat. A més ha impartit cursos i conferències sobre Interpretació, Creació Teatral, Creació Col·lectiva i Moviment en diferents universitats, festivals i escoles de teatre del Regne Unit, Itàlia, Índia i Espanya. Actualment és codirectora artística de Teatre EnVilo i a més segueix col·laborant amb artistes i companyies de teatre europees.
Andrea Jiménez
A més de ser codirectora artística de Teatre Envilo, ha treballat com a directora i actriu per a prestigioses companyies de teatre a França, Espanya i Anglaterra. Aquesta creadora teatral, que viu entre Madrid i Londres, és llicenciada en dret i postgraduada en Arts Escèniques per la London International School of Performing Arts. Té, a més, una àmplia experiència en el món de la producció d’espectacles i festivals, i en el desenvolupament de projectes pedagògics que involucrin el teatre en diferents institucions educatius i grups professionals. Com a actriu i directora ha treballat en companyies internacionals com Théâtre des Silences (París), Glass-Eye Theatre (Londres), English National Opera (Londres) i Mimox Teatro (Madrid). En el món de la producció ha col·laborat amb la Fundació Botín i el CSIC, amb el Talent Festival de Teatros del Canal i per a la molt reconeguda companyia de circ anglesa Gandini Jugling. A més ha impartit i guiat tallers i laboratoris sobre creació col·lectiva, clown i teatre de la provocació a Madrid, Londres, París i la Índia.
Actualment dirigeix Generation Why, el nou projecte de Teatre Envilo.
Teatro EnVilo
És una companyia internacional de teatre establerta a Madrid i fundada a Londres el 2012 per les actrius i directores d’escena Noemi Rodríguez i Andrea Jiménez. Funciona com un col·lectiu itinerant que serveix com a plataforma per a col·laboracions internacionals i interdisciplinàries entre creadors d’escena, artistes i investigadors provinents de països de tot el món.
Combinant l’improvisat i el coreogràfic, el grotesc i l’autobiogràfic, l’humor absurd i la comèdia gestual, la tendresa i la irreverència, Teatro EnVilo s’ha llançat a l’apassionant aventura d’intentar desxifrar el temps en què vivim.
Des de la seva creació, ha rebut el suport de l’Arts Council britànic, la Red de Teatros Alternativos i l’INAEM, ha gaudit de tres beques de producció artística (Centre d’Art la Rectoría, Lavoir Moderne Parisien) i ha estat guardonada amb els premis Talent Madrid 2013 i Best Emerging Company en el London Mimetic Festival.
Lloc: Nau Ivanow (Hondures, 28 – Barcelona 08027)
Dates: 30 i 31 d’octubre de 2015
Horari: De 10.30 h a 14 h
Preu: 60€
Places: 20 màxim
Més informació a formacio@nauivanow.com

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a